De Criss Cross Europe Band komt eraan… op 08.12

Het was uitkijken naar een nieuwe editie van Criss Cross Europe. Met die internationale insteek was het even wachten, maar de trein kwam intussen op gang en de Belgische halte is in zicht. Op woensdag 08.12 zie je jonge muzikanten en hun coach samen aan het werk in Muziekcentrum De Bijloke.

En het zijn niet de minsten. De deelnemende landen – Estland, Nederland, Luxemburg, Ierland, Schotland en België – schuiven elk een muzikant naar voren die volop potten aan het breken is. Die muzikanten worden bij elkaar gezet en werken onder leiding van een internationaal gerenommeerde coach aan een programma. De vertegenwoordiger voor België is tromboniste Nabou Claerhout, die zopas haar debuutalbum uitbracht met haar kwartet en onlangs nog de ‘Jong Jazztalent Award’ in de wacht sleepte.

De coach voor deze editie, en de opvolger van zwaargewichten als Bojan Z, Ernst Reijseger en Louis Sclavis, is niemand minder dan de Amerikaanse drummer Jim Black. Hij heeft als geen ander een stempel gedrukt op de moderne jazz en speelde met zowat iedereen uit de avontuurlijke vleugel van het genre. Hij begeleidde de muzikanten, maar weet ze ook als geen ander naar een nieuwe hoogte te stuwen.

Ze hebben er intussen al een residentie op zitten in Tallinn, net als concerten in Luxemburg en Nederland. In december gaan ze terug de hort op en dan doen ze ook België aan. Ze spelen op woensdag 08.12 in Muziekcentrum De Bijloke. De Criss Cross Europe Band staat daar op de affiche met Jim Black’s Red Data.

Info en tickets voor dat concert vind je HIER.
Meer weten over het project? Ga dan naar de website of Facebookpagina van Criss Cross Europe.

Zangeres Sanne Rambags, de vertegenwoordiger van Nederland, hield een videodagboek bij tijdens de residentieweek in Estland. Het resultaat daarvan zie je hier: