Dit najaar eindelijk weer Criss Cross Europe

We zijn super enthousiast om aan te kondigen dat Criss Cross Europe dit jaar eindelijk weer kan plaatsvinden. Het idee achter deze uitzonderlijke samenwerking is even eenvoudig als veelbelovend: zet jonge muzikanten uit zes deelnemende landen bij elkaar onder leiding van een internationaal gerenommeerde coach, laat ze samen op zoek gaan naar een kruisbestuiving tijdens een residentie en stuur ze vervolgens op tournee langs die deelnemende landen. Dat is wat dit najaar gaat gebeuren. De groep komt in oktober samen in Estland, om daar een week samen te werken en zijn première te spelen. Vervolgens komen aan de beurt: Nederland, Luxemburg, Ierland, Schotland en België. Dit jaar wordt België vertegenwoordigd door violiste/trompettiste Ananta Roosens. De coach is niemand minder dan drumfenomeen Jim Black.

Het Belgische concert vindt op 8 december plaats in Muziekcentrum de Bijloke (Gent). Naast de Criss Cross Europe Band krijg je dan ook Red Data te horen, een andere band met Jim Black. Meer info & tickets vind je HIER.

Blijf je graag op de hoogte van het project (de deelnemende artiesten, de eerste foto’s/geluiden,…), dan kan je terecht op de website of Facebookpagina van Criss Cross Europe.