Europe Jazz Network

NIEUWS: Zopas werd bekendgemaakt dat de European Jazz Conference van 2024 naar Gent komt, met JazzLab, Handelsbeurs, VI.BE en Muziekcentrum De Bijloke als gastheer. Lees hier het persbericht.

In 2016 trad JazzLab toe tot Europe Jazz Network (EJN), een vereniging van producers, concertorganisatoren en ondersteunende organisaties die zich specialiseren in creatieve muziek, hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek, met een Europees perspectief. In 2021 telt EJN maar liefst 170 organisaties (festivals, clubs, concertorganisaties, onafhankelijke promotoren, nationale organisaties…) in meer dan dertig landen landen.

logo_ejn_trasparentDe missie van Europe Jazz Network is om de identiteit en diversiteit van jazz in Europa te verstevigen en het bewustzijn te verbreden dat dit vitale muziekgenre een grote culturele, educatieve en gemeenschapsvormende kracht in zich heeft. Daarnaast zorgt EJN mee voor een internationaal netwerk, stimuleert het internationale samenwerkingen, organiseert het jaarlijks een European Jazz Conference (en andere netwerkmomenten) en moedigt het zijn leden aan om voldoende aandacht te besteden aan Europese muzikanten en hun werk.

Doordat de werking van JazzLab niet enkel gefocust is op het organiseren van concerttournees in België, maar zich ook steeds sterker afspeelt op het internationale platform – o.m. door de (co-)productie van de Belgian Jazz Meeting en diverse internationale samenwerkingen, zoals Stepping Stone en Criss Cross Europe – betekent ons lidmaatschap een grote meerwaarde.

> klik hier voor meer info over EJN