Debuutalbum 3Men in a BoaT

3Men in a BoaTMet deze debuutplaat (W.E.R.F.-label) nemen de drie heren van ‘3Men in a BoaT’ je mee op een muzikale reis, van lyrische jazz, musette tot Afrikaanse grooves en kamermuziek. Een meeslepend meesterwerk en een must-have voor de fijnproever!

Reeds vele jaren kruisen de muzikale wegen van accordeonist Philippe Thuriot en bassist Kristof Roseeuw elkaar. Ze tourden samen met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin of met René Lussier, de befaamde gitarist van o.a. Fred Friths gitaar 4tet. Ze flaneerden muzikaal doorheen Senegal en stonden in 2004 samen op het podium ter gelegenheid van de culturele opening van de Olympische spelen in Athene.

Eveneens speelden ze diverse jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op vraag van KLARA samenstelde. Waar rook is is vuur en stilaan groeide tussen pot en pint de goesting naar een vast ensemble om meer ruimte te geven aan die andere bijzondere kwaliteit van Thuriot, het componeren van muziek. Roseeuw betrok er drummer Lionel Beuvens bij, nadat die een poosje geleden voor een concert van Too Noisy Fish inviel en de saus héérlijk bleek te binden. Na een eerste publieke verschijnen als trio tijdens één van de ‘luistervinkavonden’ die stand-up comedian Wouter Deprez regelmatig organiseert voor gelijkgestemde zielen met een artistiek ei, bleek het collectief enthousiasme een feit en werd 3Men in a BoaT onder het doopvont gehouden.

Bekijk hier de teaser video:

 

Meer info en tourdata