Crossing Lines

36-david-thomaere-trio-crossing-linesAls dat geen warme oproep is om een concert van David Thomaere Trio in mei mee te maken: vier sterren voor het album ‘Crossing Lines’ in Jazzmozaïek.

“De 27-jarige Antwerpse pianist David Thomaere brengt zijn allereerste trioplaat uit op het label De Werf. Thomaere schaarde hiervoor mooi volk aan zijn zijde, bassist Félix Zurstrassen (o.a. Urbex, LG Jazz Collective) en de jonge, Waalse topdrummer Antoine Pierre (o.a. Urbex, TaxiWars, Philip Catherine) Op twee nummers hoor je ook trompettist Jean-Paul Estiévenart en tenor saxofonist Steven Delannoye, intussen allebei uitgegroeid tot absolute toppers in de Belgische jazzwereld.

Alle composities zijn van de hand van Thomaere, behalve Default, een rocknummer van Atoms For Peace, en Lions Mouth van de Belgische rockgroep Balthazar. In 2013 won Thomaere de prestigieuze Toots Thielemans Jazz Award. Hij studeerde o.a. bij Diederik Wissels, Kris Defoort en Nathalie Loriers, en in het buitenland bij o.a.  Kenny Werner, John Taylor, Richie Beirach en Steffano Battaglia. Crossing Lines is jazz met vlotte melodieën en opzwepende ritmes. Invloeden komen zowel uit hip hop en pop, als uit klassieke muziek of van het ECM-label. Dit is een zeer toegankelijke trioplaat, zowel voor wie van jazz wil proeven, als voor meer ervaren jazzliefhebbers.” – Dirk Roels