Beluister de muziek van onze april-tournee: Imagine Raymond!

Michel Masts en Dijf Sanders’ interpretatie van het repertoire van Raymond Scott  is vastgelegd op een prachtig debuutalbum van W.E.R.F. records, waarmee ze met Jazzlab langs Vlaamse concertzalen toeren in april en mei.

Imagine Raymond - coverMichel Masts sextet Wofo gaat voortaan door het leven als Imagine Raymond en duikt in het universum van – zoals de titel al doet vermoeden – de Amerikaanse componist en muzikant Raymond Scott (1908-1994). Om Scotts wereld te doen herleven, wordt de band aangevuld met originele muziek van componist/elektronicawizzard Dijf Sanders en Xavier Verhelst en videomaker Victor Van Rossem. 

Hoewel Raymond Scott bij het grote publiek geen belletje doet rinkelen, zit zijn muziek wel in het collectief geheugen van miljoenen mensen. Wie kent immers niet de maffe deuntjes die honderden tekenfilms begeleiden van Warner Bros’ Bugs Bunny, Daffy Duck en andere Looney Tunes. 

Met Imagine Raymond worden de diverse aspecten uit het oeuvre belicht Raymond Scott: de akoestische “jazzcomposities” komen rijkelijk aan bod en er wordt gespeeld met zijn elektronische muziek. Het repertoire wordt aangevuld met originele muziek van Xavier Verhelst en Dijf Sanders.  

De jonge filmmaker Victor Van Rossem verzamelt en bewerkt beeldmateriaal om de live-uitvoering te begeleiden. Archiefmateriaal (voornamelijk reisfilmpjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50, gefilmd op 8mm pellicule) wordt in real time gemanipuleerd. Aldus wordt Imagine Raymond een totaalconcept, dat zowel knipoogt naar de speelse dimensie van Scotts werk als dat het hem ernstig neemt als componist en onderzoeker.

No Shows found

Bekijk hier de teaser video: