Eerste Belgian Jazz Meeting

Van 2 tot 4 september verenigen de Vlaamse en Waalse jazzscène hun krachten voor een primeur: de eerste Belgian Jazz Meeting. Tijdens deze jazz-driedaagse in Brugge presenteert het kruim van de Belgische jazzartiesten zich aan een publiek van internationale media en promotoren.

De Belgian Jazz Meeting is een samenwerking tussen De Werf, JazzLab Series, Muziekcentrum Vlaanderen, Jazz Together en Wallonie Bruxelles Musiques.

Na drie edities van de Flemish Jazz Meeting (2005, 2007 en 2009) wordt van 2 tot 4 september 2011 de eerste Belgian Jazz Meeting georganiseerd in De Werf te Brugge. Zo’n 100 internationale jazzorganisatoren en -journalisten worden uitgenodigd om kennis te maken met onze jazzscène. 12 Belgische jazzgroepen, geselecteerd door een jury van jazzkenners, zullen zich in Brugge via een kort concert voorstellen aan dit publiek van internationale professionelen. Deze showcases moeten de belangrijkste buitenlandse jazzpromotoren overtuigen om Belgische bands een podium te beiden op hun festival of jazzclub. Naast de concerten biedt de Belgian Jazz Meeting ook de gelegenheid om contacten en ervaringen uit te wisselen met de internationale jazzscene. Extra promotie verschijnt onder de vorm van een JazzGids en een Belgian Jazz Compilatie.
De organisatoren van de Belgian Jazz Meeting willen dat onze jazz-scene grotere weerklank krijgt op buitenlandse podia. De keuze voor een Belgian Jazz Meeting is logisch. Voor de meeste jazzmuzikanten is de taalgrens onbestaande. Veel bands bestaan zowel uit Vlaamse en Waalse artiesten. Op de Vlaamse platenlabels verschijnen evengoed Franstalige bands en omgekeerd. Concertorganisaties zoals JazzLab Series en de Franstalige tegenhanger Les Lundis d’Hortense nemen zowel Vlaamse als Waalse bands op in hun programma.

1 reactie. Reactie plaatsen

 • halllo allemaal,

  is er een moment waarop niet geselecteerden toch de kans krijgen de buitenlandse promotoren te ontmoeten,
  om toch zo een extra graantje mee te pikken van de promotie?

  mvg,

  bart maris

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.