Eve Beuvens Trio

Pianiste Eve Beuvens maakt frisse, intelligente en hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op Noordzee, haar laatste cd voor het Igloo label, horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

Het Eve Beuvens Trio kreeg vorm in de winter van 2004, nadat bassiste Yannick Peeters terugkwam uit Zweden enEve Beuvens lessen had gevolgd in Keulen bij John Taylor. De ontmoeting tussen beide dames werd met drummerLionel Beuvens een boeiend nieuw pianotrio. Centraal in dit trio staan de zoektocht naar vrijheid en de goesting om een brede palet aan klanken te verkennen. Belangrijk voor deze groep zijn interactie en groepssound. Hun repertoire bestaat uit eigen composities, standards en stukken van Bobo Stenson, John Taylor en Kenny Wheeler. Samen met gastmuzikant Joachim Badenhorst brachten ze in 2009 als kwartet hun eerste album Noordzee (Igloo, 2009) uit. Het werd niet zomaar een jazz cd, maar één die je zin geeft om naar de blauwe lucht te kijken en met je blote voeten in het zand te lopen … Het zijn frisse en bezielde composities, gebracht door een inspirerend ensemble, die deze cd en de concerten van dit trio hun bijzondere pit geven.

Eve Beuvens piano

Yannick Peeters contrabas

Lionel Beuvens drums

Eve Beuvens wou als jong meisje eigenlijk contrabas leren spelen, maar kon niet weerstaan aan lokroep van de piano. Ondertussen heeft ze al heel wat invloeden geabsorbeerd. Ze voelde zich op jonge leeftijd meteen aangetrokken tot jazz. Na haar studies filosofie, schrijft ze zich in aan het Brusselse Conservatorium om er lessen te volgen bij Nathalie Loriers, Diederik Wissels, Kris Defoort en John Ruocco. Ze speelt piano in de band Tribute, met drummer Félix Simtaine en Pierre en François Vaiana, de Brussels Little Big Band en maakt deel uit van het kwartet van trombonist Andreas Schikentanz.

Yannick Peeters speelde dan weer eerst klassieke piano. Gebeten door de jazz, stortte zich vanaf haar zestiende op de contrabas. Na talrijke jazzstages in Dworp, schreef ze zich in in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze kreeg lessen van Piet Verbist, Gulli Gudmundsson en Anders Jormin (aan de Musikhogskolan in het Zweedse Göteborg). Ze speelde in en nam op met talrijke groepen, zoals het trio van Steven Delannoye, Gowk, aNoo, Het Zesde Metaal.

Lionel Beuvens had geen omwegen nodig. Hij koos meteen voor de drums. Na zijn studies percussie aan de muziekschool volgde hij lessen bij Nathalie Loriers en zomerstages bij Billy Hart (Miles Davis, Herbie Hancock, Marvin Gaye, …). Hij studeerde aan de conservatoria van Brussel, Leuven (Dré Pallemaerts) en Den Haag (Eric Ineke).

Ondertussen speelt hij in een hele reeks jazzbands van niveau: het Sabin Todorov Trio, het Steven Delannoye Trio, het Peter Hertmans Quartet, Chroma, Artet, en zijn eigen band Grass Monkeys.

Geen Evenementen