Gastmuzikanten OakTree

Dankzij hun overwinning op Jong Jazztalent Gent en ter voorbereiding van hun concert op Gent Jazz 2014 nodigt OakTree enkele muzikanten uit om hun muzikale weg verder te helpen uitstippelen. Tijdens de tournee met JazzLab Series zullen gastmuzikanten Michel Massot, Tcha Limberger of Kristof Hiriart het trio vergezellen op podium.
Michel Massot (10, 12, 23/01)

400px-Michel_Massot_BJF_1Michel Massot is zonder twijfel de opvallendste en meest eigenzinnige tubaspeler in de Belgische jazzscene. Hij maakte furore in jazz ensembles als Trio Grande, Rêve d’Eléphant, Kris Defoorts’ Dreamtime, Tomassenko of Mäâk’s Spirit, om er maar een paar te noemen. Als geen ander haalt hij de gekste klanken, de strakste baslijnen en de mooiste melodieën uit dit vaak als ouderwets ervaren instrument. Vol overgave toont hij de wereld hoe een tuba graag bespeeld wordt. Ook op trombone is hij duidelijk in het bezit van die moeilijk te omschrijven muzikale term: de groove.

Tcha Limberger (13, 15, 17/01)

Tcha+Limberger2Het is niet verwonderlijk dat Tcha Limberger, met zijn roots in de zigeunermuziek en jazz manouche,  muziek door zijn aderen heeft stromen.  Aangemoedigd door zijn vader gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en grootvader violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de jazz manouche, leerde hij als jonge snaak  zijn de eerste akkoorden op gitaar en nam hij later ook de viool ter hand. Gedreven door zijn brede muzikale interesse in o.a. flamenco, gipsy jazz en hedendaagse klassieke muziek, speelde hij in tal van groepen, waaronder het Waso jazzquartet en Myrrdin.
Kristof Hiriart (19, 20, 22/01)

kristof2-150x150De opkomende muzikant Kristof Hiriart is afkomstig uit Frans Baskenland. Hij is een multi-instrumentalist, drummer, zanger en componist. Met de ongewone combinatie van percussie en stem weet hij het publiek telkens opnieuw te verrassen. Hij combineert op sprekende wijze elementen van circus en dans in zijn muziek, waardoor deze een speels karakter krijgt. Als inspiratiebron observeert hij graag de mens in zijn dagelijkse rituelen.