Grand Picture Palace: debuut uit op 19/2

De releases volgend elkaar op aan een gestaag  tempo. Op 19/2 verschijnt bij WERF Records het debuutalbum van Grand Picture Palace, de nieuwe band rond bassiste/componiste Anneleen Boehme. Single “Maryward” is intussen al beschikbaar via de digitale platformen.

De band debuteerde tijdens Jazz Middelheim 2019, toen Boehme voor een dag de Club Stage mocht inpalmen. En meteen was duidelijk dat dit bijzonder zou worden. Boehme bracht een jazzkwintet en een strijkkwartet bij elkaar. Het was een manier om twee grote liefdes – jazz en klassiek – op elkaar te laten in werken, en dat gebeurde dan ook. Met een a capella start, zwierige strijkers, voluptueuze blazers en een stuwende ritmesectie ontstond er iets dat elegantie, swing en energie moeiteloos combineerde. Gewaagd, maar toegankelijk, en voorzien van iets unieks.

Het is momenteel nog onduidelijk hoe het zal verlopen met de tournee, die normaal start op 3 maart, maar we blijven duimen. Intussen kan je natuurlijk wel al het album bestellen (digitaal, op cd en op vinyl) via WERF Records.