De Beren Gieren + Grigri


De passage van De Beren Gieren bij JazzLab Series in 2010 ging niet onopgemerkt voorbij. De enthousiaste respons van publiek én pers loog er niet om: deze band heeft alles in huis om het ver te kunnen schoppen. Nu kruist dit Gentse trio, in het kader van Jazz Plays Europe, de degens met Grigri, het project van de Franse DJ Boulaone, die wij dan weer kennen van DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband. Zoiets geeft vonken! Maak deze clash mee op 28 mei in de Singer in Rijkevorsel.

Een greep uit recensies van De Beren Gieren:
“De Beren Gieren herontdekken een oude maar vaak verwaarloosde kwaliteit van jazz: het vermogen om de zwaartekracht te negeren. (…) In het spel van pianist Fulco Ottervanger hoor je de klaterende klank en struikelende ritmiek van Monk.” (Didier Wijnants – De Morgen)
“Deze groep heeft knappe composities op zak: nu eens hoekig en weerbarstig, dan weer ongegeneerd speels, maar steeds met een heel eigen karakter.” (Koen Van Meel- Kwadratuur.be)
“Van meet af aan werd duidelijk dat de band een avontuurlijke stijl hanteert. (…) Technisch sterk, snuggere ideeën, en een tegendraads gevoel voor humor met een hoog ICP-gehalte.” (Guy Peters – Goddeau.com)

De Beren Gieren en Grigri ontmoeten elkaar in het kader van Jazz Plays Europe, een samenwerkingsproject waaraan 6 partners uit evenveel Europese landen deelnemen.
Meer info over Jazz Plays Europe vind je via deze link.