JazzPlaysEurope Lab#3 op Jazz&Sounds Festival

Het derde Jazz Plays Europe Laboratorium heeft net haar repetities en eerste concerten achter de rug. En wie er bij was, hoorde dat het goed was. Onderstaande beelden spreken alvast boekdelen. Je krijgt de kans om deze uitzonderlijke band live te zien, want op 18 november staan ze in Zaal Miry tijdens het Gentse Jazz&Sounds Festival. Tickets en info vind je op www.jazzandsounds.be.

Jazz Plays Europe Laboratorium #3 brengt zeven jonge topmuzikanten uit zeven verschillende Europese landen samen in een artistieke blind date. Gedurende vier repetitiedagen genoten ze ongelimiteerde artistieke vrijheid. Het resultaat van deze arbeid is een avondvullend concert geworden waarmee ze een Europese tournee maken langs de zeven deelnemende landen.

Onze vertegenwoordiger dit jaar is Christian Mendoza. U kent hem misschien als de pianist van Lady Linn & Her Magnificent Seven maar hij heeft meer in zijn mars. Veel meer. Afhankelijk van de context kan dat gaan van swing en mainstream jazz tot vrije improvisaties en kruisbestuivingen met rock of klassieke muziek. Zijn eigen Christian Mendoza Group heeft internationale erkenning opgebouwd. In 2009 wonnen zij de wedstrijd van Tremplin Jazz in Avignon. In 2010 opende de groep het Gent Jazz Festival. Afgelopen seizoen speelden ze een JazzLab tour die meteen bewees waarom deze band een van de beste is van dit moment.

De andere deelnemende landen sturen deze muzikanten:

Claire Bellamy: contrabas (Frankrijk)

Maxime Bender: sopraan- en tenorsaxofoon (Luxemburg)

Michal Bryndal: drums (Polen)

John-Dennis Renken: trompet (Duitsland)

Jasper Stadhouders: gitaar (Nederland)

Radovan Tariska: saxofoon (Slowakije)

[media id=111]

Jazz Plays Europe

Jazz Plays Europe is een internationaal netwerk dat de uitwisseling van jazzmuzikanten en jazzgroepen organiseert en coproducties op touw zet in zeven Europese landen. Als Belgisch lid en mede-oprichter werkt JazzLab Series hiertoe sinds 2007 samen met gelijkgestemde programmatoren in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Polen en Slowakije.

Groepen op elkaars grondgebied laten spelen, het samenbrengen van bands in dubbelprogramma’s en experimenten als het Jazz Plays Europe Laboratory zijn initiatieven die de topmuzikanten van de jonge jazzscènes laten kennismaken met elkaar én met het publiek. Moker, Tricycle, Backback en Teun Verbruggens Gowk zijn slechts enkele van de Belgische namen die toerden binnen dit netwerk.