Privé: JazzLab zoekt collega!

25 oktober 2018
Karen

Vacature communicatieverantwoordelijke bij JazzLab

 

JazzLab pompt onvermoeibaar zuurstof in de Belgische jazzscene. Onze vertrouwde tournees in Vlaanderen en Brussel zijn de rots in de branding voor zowel artiesten als publiek. Daarnaast ondersteunen we de muzikanten bij de realisatie van hun meer ambitieuze projecten, leggen we een stevig fundament waarop de scene zich kan ontwikkelen en helpen we de weg openbreken naar de buitenlandse podia.

 

Over de functie

JazzLab ondersteunt de Belgische jazzscene door het organiseren van concerttournees, het initiëren van nieuwe producties en het organiseren van sectorevenementen (Belgian Jazz Meeting, Jazz Forum…). Samen met een aantal geëngageerde partners: concertzalen en cultuurcentra, helpen wij nieuwe projecten het levenslicht zien en te presenteren aan een breed publiek.

JazzLab werkt en organiseert achter de schermen (we hebben geen eigen zaal), maar communiceert wel rechtstreeks met het publiek, via onze website, nieuwsbrieven, social media, perskanalen, kwartaalbrochure etc. Jazz is vandaag een erg levendig en divers genre dat om gerichte communicatie met diverse doelgroepen vraagt. Aangezien een concert nooit alleen staat in onze programmatie, maar deel uitmaakt van een tournee of productieproces, bouwen we steeds verhalen op rond de band of productie, samen met de muzikanten en de partners. Om deze communicatie verder te verfijnen en te coördineren zoeken we naar een pers- en communicatieverantwoordelijke die er niet voor terugschrikt om een portie administratie aan te pakken.

Profiel van de kandidaat

  • je hebt bij voorkeur een diploma van een richting communicatie of media op niveau van hogeschool of universiteit, of enkele jaren ervaring in communicatieve en persgerichte functies
  • je beheerst social media tot in je vingertoppen en ziet de mogelijkheden ervan voor promotionele doeleinden
  • je hebt een brede interesse in cultuur en meer specifiek in diverse nichevormen van muziek (kennis is minder belangrijk dan voeling en interesse)
  • je werkt graag in een klein team, waar hecht samenwerken met je collega’s noodzakelijk is
  • je bent bereid concerten bij te wonen in het kader van de job, ’s avonds en in het weekend
  • je trekt je uit de slag in het Engels en het Frans

Aanbod

  • een job in een creatieve omgeving met geïnspireerde collega’s die out of the box durven denken
  • een contract van onbepaalde duur, openstaand vanaf februari
  • 4/5 werkregime, loonbarema van podiumkunsten (cao 304), anciënniteit wordt in rekening gebracht. maaltijdcheques.
  • verplaatsing naar het werk met fiets of openbaar vervoer wordt vergoed

Wijze van solliciteren

Stuur je motivatie en je cv naar mik.torfs@jazzlab.be, ten laatste op 24 december.

Meer uitleg over de job kan je verkrijgen via hetzelfde e-mailadres of op 0487 620 720.

Je krijgt meteen bevestiging van ontvangst van je kandidatuur en uitleg over de verdere selectieprocedure. Gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats in de eerste week na de kerstvakantie (week van 6 januari).

Deze vacature wordt ook gepubliceerd op https://www.podiumkunsten.be/vacatures