JazzClass Series

JazzClass SeriesEr zijn opnieuw op verschillende plaatsen in Vlaanderen jazzcursussen te volgen. We maken je alvast warm voor de komende JazzClass Series met enkele quotes van tevreden cursisten:

“Zeer enthousiaste cursusgever die jazz in alle vezels van zijn lichaam bezit. Een plezier om naar te luisteren, heel boeiend!”

“De muziekgeschiedenis werd fantastisch geïllustreerd met vele muziek- en filmfragmenten”

“De lesgever is even dynamisch als de jazz zelf!”

“Een aanrader voor wie wil genieten van de jazz en alle bijhorende verhalen”

Onderstaande data zijn de startdata van elke cursus. Voor de andere data en praktische info, kan je terecht op de website van de cursuslocatie.

Geen Evenementen

JazzClass Series: cursussen die je alles over jazz leren.

Kristen_CornwellJazz kan een ondoorgrondelijk kluwen zijn. Het is muziek voor geïnitieerde kenners die elkaar de loef afsteken in het namen laten vallen. Maar doen die echte liefhebbers graag even moeilijk als hun favoriete muzikanten op het podium? Onzin, natuurlijk.

In enkele sessies van ongeveer 2 uur krijg je een boeiende geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Bovendien worden ook de groepen die dit seizoen met JazzLab Series op tournee gaan op een originele manier geïntroduceerd. Zo bieden we meteen de ideale inleiding aan op de concerten van JazzLab Series.Het cursuspakket bevat voor elke deelnemer een syllabus, met discografie.

Tijdens seizoen 2015//2016 biedt JazzLab Series de succesvolle introductiecursus #1  en een verdiepingsreeks #2: Belgische Jazz aan. Het cursuspakket bevat voor elke deelnemer een syllabus, met discografie.

JazzClass Series #1: een introductiecursus jazz

Deze introductie geeft je een beeld van de jazz van bij haar duistere begin tot en met de ongrijpbare genre-, periode- en landsgrenzenoverschrijdende muziek die ze nu is.

JazzClass Series #2: Belgische jazz

In drie lessen maakt Frederik Goossens, melomaan, jazzverzamelaar en begenadigd lesgever, iedereen wegwijs. Geen cursus voor kenners of een geschiedenisles, wel een instapcursus voor mensen die benieuwd zijn om de geheimen van de jazz te ontrafelen aan de hand van Belgische voorbeelden en ontwikkelingen.