Première GingerBlackGinger

De première voor GingerBlackGinger stond gepland voor het voorjaar, maar die tournee werd geannuleerd en verplaatst naar seizoen 2021-2022. Maar we zijn toch bijzonder verheugd dat dit internationale kwintet nu toch zijn première op Belgische grond kan beleven!

Bassiste Yannick Peeters speelde al jaren in projecten van en met andere muzikanten, maar het werd stilaan ook iets voor iets dat van haar was. Iets waar ze haar inspiratie in kwijt kon. En iets dat ze kon delen met muzikanten die haar dierbaar waren. Zo kwam ze al snel terecht bij twee lokale collega’s: Frans Van Isacker en Frederik Leroux. Twee muzikanten die een persoonlijk parcours uitgestippeld hebben. Twee muzikanten ook, die niet zomaar te labelen vallen. Ideale metgezellen voor een traject dat zo weinig mogelijk rekening wil houden met beperkingen.

Daarnaast deed Peeters beroep op twee internationale kleppers. Zangeres Claron McFadden komt uit de klassieke muziek, maar is zich steeds sterker gaan profileren als een veelzijdige artieste die ook moeiteloos haar mannetje kan staan binnen de jazz en aanverwanten. Ze speelde met Peeters samen in de voorstellen Nachtschade: Aubergine van Muziektheater Transparant. En dan is er nog kanon Jim Black, die behoort tot de meest invloedrijke drummers binnen de avontuurlijke jazz van de voorbije decennia. Een meester van ritme, textuur en dynamiek en ongetwijfeld de ideale motor voor dit gezelschap.

Het concert in Gent is al even uitverkocht, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor het tweede concert, in Kortrijk. Laat de kans niet schieten om dit bijzondere gezelschap al aan het werk te zien

18.08 Bijloke Wonderland, Gent (uitverkocht)
19.09 Muziekcentrum Track*, Kortrijk (tickets)
(dit concert zal niet plaatsvinden op het dak, maar in de concertstudio)

Hier nog eens de mooie solo die Peeters onlangs speelde op onze site in onze JazzLab Invites-reeks. De andere video’s vind je hier.