Tremplin Avignon Jazz Contest en Jong Jazztalent Gent

Deze zomer zet Jazzlab Series opnieuw mee de schouders onder twee jazzconcours; de Europese jazzwedstrijd van Tremplin Avignon en de elfde editie van Jong Jazztalent Gent, het nevenpodium van het Gent Jazz festival.
Hier lees je meer over beide muziekwedstrijden.

Tremplin Avignon Jazz Contest

JazzLab Series verzorgt elk jaar de Belgische preselectie voor dit Europese jazzconcours. Belgiƫ kan buigen op een mooi verleden in Avignon. In 2009 nog kaapte de Christian Mendoza Group vol overtuiging de Grand Prix du Jury weg, in 2010 ging het RadioKUKAorkest met de prijs voor beste compositie aan de haal en vorig jaar won LABtrio zowel de jury- als de publieksprijs!
Behoor jij tot een van die vele steengoede en amibitieuze Belgische jazzbands? Schrijf je dan ook in voor de 20e editie van Tremplin Avignon Jazz Contest. Je kan hier het inschrijvingsformulier en het reglement downloaden.
Kandidaturen worden ten laatste op 20 april 2012 op ons kantoor verwacht.

Jong Jazztalent Gent

In samenwerking met JazzLab Series organiseert het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat, als nevenpodium de 11e editie van de muziekwedstrijd Jong Jazztalent Gent.
Met Jong Jazztalent Gent zoeken JazzLab Series en het Gent Jazz Festival muzikanten die klaar zijn om de grotere podia te bestormen. De laureaat wordt gekozen door een jury die bestaat uit professionele jazzkenners. JazzLab Series biedt de winnaar een heuse tournee aan langs de beste podia doorheen Vlaanderen tijdens het seizoen 2011-2012.
Heb je zin om mee te dingen naar de overwinning? Schrijf je dan nu in. Voorwaarden, modaliteiten en het wedstrijdreglement vind je op de site van het Gent Jazz Festival, www.gentjazz.com