Jazz Plays Europe Laboratory #3

anu

Hoe zal de Europese jazz van de toekomst klinken? Met Jazz Plays Europe tracht JazzLab Series samen met zes bevriende organisaties in Europa een tipje van de sluier die over de toekomst hangt op te lichten.

Jazz Plays Europe Laboratory
Het Jazz Plays Europe laboratorium vangt voor de derde keer een glimp van het onbekende op door zeven jonge topmuzikanten uit zeven verschillende Europese landen samen te brengen in een artistieke blind date. Gedurende vier repetitiedagen genieten ze ongelimiteerde artistieke vrijheid. Het resultaat van deze arbeid zal een avondvullend concert worden waarmee ze een Europese tournee maken langs de zeven deelnemende landen. In Belgiƫ spelen ze op het Gentse Jazz&Sounds festival.

Onze vertegenwoordiger dit jaar is Christian Mendoza. U kent hem misschien als de pianist van Lady Linn &Her Magnificent Seven maar hij heeft meer in zijn mars. Veel meer. Afhankelijk van de context kan dat gaan van swing en mainstream jazz tot vrije improvisaties en kruisbestuivingen met rock of klassieke muziek. Zijn eigen Christian Mendoza Group heeft internationale erkenning opgebouwd. In 2009 wonnen zij de wedstrijd van Tremplin Jazz in Avignon. In 2010 opende de groep het Gent Jazz Festival. Afgelopen seizoen speelden ze een JazzLab tour die meteen bewees waarom deze band een van de beste is van dit moment.

De andere deelnemende landen sturen deze muzikanten:

Claire Bellamy: contrabas (Frankrijk)
Maxime Bender: sopraan- en tenorsaxofoon (Luxemburg)
Michal Bryndal: drums (Polen)
John-Dennis Renken: trompet (Duitsland)
Jasper Stadhouders: gitaar (Nederland)
Radovan Tariska: saxofoon (Slowakije)


i.s.m.