Jazz Plays Europe Laboratory #4

Nathan Daems is onze vertegenwoordiger voor het vierde Jazz Plays Europe Laboratory. Het samenwerkingsproject biedt hem – en 6 andere muzikanten uit verschillende Europese landen – ongelimiteerde artistieke vrijheid, een week repetitietijd en een Europese tournee die in België halt houdt in Gent en Kortrijk.

Hoe zal de Europese jazz van de toekomst klinken? Met Jazz Plays Europe tracht JazzLab Series samen met zes bevriende organisaties in Europa een tipje van de sluier die over de toekomst hangt op te lichten.

Jazz Plays Europe Laboratory
Het Jazz Plays Europe laboratorium vangt voor de vierde keer een glimp van het onbekende op door zes jonge topmuzikanten uit zeven verschillende Europese landen samen te brengen in een artistieke blind date. Gedurende vier repetitiedagen genieten ze ongelimiteerde artistieke vrijheid. Het resultaat van deze arbeid zal een avondvullend concert worden waarmee ze een Europese tournee maken langs de zeven deelnemende landen. In België spelen ze op het Gentse Jazz&Beyond festival in Vooruit, en op Parkjazz in Kortrijk.

Onze vertegenwoordiger dit jaar is tenor- en sopraansaxofonist Nathan Daems. U kent hem misschien als de bandleader van het gelijknamige kwintet waar hij Jong Jazztalent Gent mee won in 2010, en mee tourde in november vorig jaar bij JazzLab Series. Maar we komen Nathan ook in andere bands tegen, zoals zijn Ragini Trio, maar ook het Antwerp Gipsy Ska Orchestra, en vele andere.

De andere deelnemende landen sturen deze muzikanten:

Štefan Bartuš: contrabas (Slowakije)
Jérôme Klein: drums (Luxemburg)
Roman Babik: piano (Duitsland)
Guillermo Celano: gitaar (Nederland)
Jean-Baptiste Berger: saxofoons (Frankrijk)
Mateusz Rybicki: klarinet (Polen)

 

 

met de steun van