Jazz in kunst, kunst in Jazz

Wat hebben Igor Stravinksy, Jack Kerouac, Jackson Pollock en Betty Boop gemeen? Kom het hier ontdekken!

In deze vierdelige introductiereeks maken we op een andere manier kennis met jazz. Ditmaal geen historisch overzicht van het muziekgenre, maar wel een zoektocht naar de raakpunten tussen jazz en andere kunst. Dus Parker meets Stravinsky, Ellington meets Shakespeare en het Brussels Jazz Orchestra met Jef Neve meet The Artist. Maar ook Piet Mondriaan recupereert Boogie Woogie, Claude Debussy schurkt aan tegen Ragtime en Bertrand Tavernier ontrafelt Bebop.

Literatuur, beeldende kunst, cinema, cartoons, strips, dans, fotografie en klassieke muziek, je zou versteld staan hoever de fascinatie voor jazz wel gaat. En net dit maakt deze originele laagdrempelige cursus interessant voor iedereen: leken, jazzfans, cultuurliefhebbers, iedereen vindt zijn gading. Want iedereen houdt toch van kunst? Een goed boek, een spannende film, een mooie foto aan de muur, een ontspannende strip en… jazz als rode draad!


Onze Lesgever?

Matthias Heyman bewandelt graag de twee paden die naar zijn passies leiden, namelijk jazz en geschiedenis. Zo kan je hem aan het werk zien als jazzbassist met onder meer Sullivan Street Trio, maar vind je hem ook terug als docent Jazzgeschiedenis aan de Jazzstudio en het Lemmensinstituut. Tot slot kan je exact op het kruispunt van deze paden Matthias vinden als onderzoeker met een doctoraatsproject rond de innovaties van Jimmie Blanton.

Onderstaande data zijn de startdata van elke (vierdelige)cursus. Voor de andere data en praktische info, kan je terecht op de website van de cursuslocatie.

Geen Evenementen