Jazz Ontrafeld & Straffe (33) Toeren

Het einde van ons seizoen nadert, maar we pakken eerst nog uit met twee bijzondere lessenreeksen. Nu ja, zo’n sessie met Frederik Goossens kan je moeilijk een ‘les’ noemen. De man vertelt met zoveel zwier en overtuiging, en haalt er zoveel fantastische muziek bij, dat het steeds opnieuw uitgroeit tot een belevenis.

Op 4, 11 en 18 mei kan je in CC De Factorij (Zaventem) terecht voor een driedelige Jazz Ontrafeld. Daarin kom je te weten hoe jazz nu eigenlijk echt wérkt. Melodie, harmonie, swing, improvisatie,.. al die termen worden uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden, zodat er een hele wereld voor je opengaat. Dit is zowel geschikt voor verknochte liefhebbers als nieuwe ontdekkers. Je zal toekomstige concerten helemaal anders beluisteren! Info & inschrijving.

Op 9, 16 en 23 mei kan je in Rataplan (Borgerhout) dan weer terecht voor Straffe (33) Toeren, een reeks die helemaal rond vinyl draait. Van oude shellac-platen tot legendarische 33-toerenplaten van de groten van de jazz: het passeert allemaal de revue, met verrassende weetjes over dat zwarte goud. En vooral ook: er wordt geluisterd naar tijdloze jazz. De fantastische geluidsinstallatie, aangeleverd door de geluidsexperten van Sound Odyssey, is de kers op de taart. Info & inschrijving.