Meeting Miles in Gent: 9 & 16 januari 2020

JazzLab organiseert al jarenlang de JazzClasses, laagdrempelige cursussen die je wegwijs maken in jazz. De ene keer met de focus op muzikanten en stijlen, de andere op wat jazz nu net jazz maakt. Dit seizoen bieden we opnieuw 4 reeksen aan. In totaal goed voor 10 cursussen. Het aanbod vind je HIER.

Eén van die cursussen organiseren we zelf, in onze thuisstad Gent, en dat doen we opnieuw in samenwerking met Trefpunt. Op donderdag 9/1 en donderdag 16/1 kan je daar vanaf 20u terecht voor de tweedelige reeks ‘Meeting Miles’, en die gaat in op leven en werk van een artiest die de jazz een paar keer eigenhandig liet transformeren.

Hij was mee met de bebop-revolutie, zette de ‘cool’ op de kaart, leidde één van de strafste hardbop-ensembles van de jaren vijftig, legde zich toe op de modale jazz en creëerde en passant de meest bejubelde jazzplaat aller tijden (Kind Of Blue), trok het boeltje open met zijn befaamde tweede kwintet en was een van de eersten om het geloof in de elektrische revolutie in daden om te zetten.

Zo’n parcours teken je niet zonder een XL-persoonlijkheid. Lesgever Frederik Goossens doet het genie van Miles Davis uit de doeken aan de hand van boeiende verhalen en, natuurlijk, bakken onsterfelijke muziek. Niet te missen, zowel voor jazzleken als door de wol geverfde fanaten!

!!! Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven kan door een mailtje sturen naar guy.peters[at]jazzlab.be. Prijs: 20 euro aan de kassa.