JazzClasses in 2021

Net als bij de concerten wordt het nog even afwachten of onze Classes kunnen plaatsvinden (fingers crossed), maar we hebben alleszins een paar mooie dingen in de steigers staan voor het voorjaar.

Zo kijken we al uit naar de volgende keren dat we kunnen uitpakken met Straffe (33) Toeren. Deze luistercursus dompelt je niet alleen onder in magische jazz, maar vertelt bovendien het verhaal van vinyl. Dat wordt geïllustreerd aan de hand van een stapel originele vinylreleases die  beluisterd worden via een uitmuntende, analoge geluidsinstallatie. Je krijgt zo met eigen oren te horen hoe wonderlijk jazz kan klinken, hoe het bedoeld was om te klinken.

Kortom: zonder dat het té technisch wordt kom je een pak te weten over jazz, over vinyl en en passant krijg je nog wat tips mee als je aan een eigen collectie wil beginnen. In het voorjaar kan je dit meepikken in Mol (helaas geannuleerd!), 2 x in Gent, en als XL-cursus (3 delen!) in Antwerpen! Daarnaast kan je in Zaventem terecht voor de driedelige reeks Jazz Ontrafeld (hoe werkt jazz nu eigenlijk?) en in Kortrijk voor die andere driedelige reeks, Een kwarteeuw jazz, die de voorbije 25 jaar in de kijker zet en ervoor zorgt dat je mee bent met wat er nu gebeurt.

Onze cursussen worden met zwier én kennis van zaken gegeven door lesgever Frederik Goossens, een expert die ervoor zorgt dat het zowel voor ervaren liefhebbers als nieuwe geïnteresseerden een echte must is!

Alle info & data