fbpx

Straffe (33) Toeren in Gent

30 augustus 2021

Op donderdag 07.10, 18.11 en  16.12 organiseren we in Trefpunt (Gent) de cursus Straffe (33) Toeren, een nieuwe swingende reeks die het verhaal van vinyl vertelt aan de hand van bakken onsterfelijke jazz.

INHOUD
Vinyl. Het zwarte goud. De laatste jaren weer in opmars, al gaat het helaas vaak over versies die verbleken naast de originele uitgaven. Frederik Goossens, intussen al meer dan een half leven verwoed verzamelaar van jazzvinyl, laat je met STRAFFE (33) TOEREN proeven van pure magie. Hij plukt een selectie klassieke jazzalbums uit zijn persoonlijke collectie en voorziet ze van tekst en uitleg: waar komen ze vandaan? Wat was hun belang? Hoe passen ze in de carrières van de iconische jazzhelden? En waarom zou je er de dag van vandaag nog naar moeten luisteren? Maar ook: wat was de rol van vinyl, en hoe evolueerde die tussen de vroege jaren tot de jaren tachtig? Kers op de taart is de uitmuntende analoge geluidsinstallatie die we gebruiken. Je krijgt de iconische platen te horen zoals je ze moet horen. De muziek spat uit de speakers alsof je er zelf bij was toen de muziek opgenomen werd.

INSCHRIJVING
Straffe (33) Toeren
Donderdag 07.10,  18.11 en 16.12 om 20u
Prijs: 30€ voor 3 avonden. Het is ook mogelijk om 1 of 2 delen mee te pikken (1 deel kost 12€, 2 delen 20€).

Hoe?
Bezorg ons je naam/namen en de data die je wil meepikken via info@jazzlab.be
Stort het correcte bedrag op rek. nr. BE56 0013 4353 6488 (t.a.v. JazzLab Series), met vermelding van ‘Deelname Straffe Toeren’. Zodra we je betaling ontvangen hebben bevestigen we je inschrijving.