JazzLab Invites

Corona richtte een ravage aan, maar het was geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Dat muzikanten plots beroofd werden van speelmogelijkheden (hun keukens en huiskamers buiten beschouwing gelaten) was ons een doorn in het oog. En dus kwamen we op het idee op de proppen voor intieme concertjes op onze site. Enkel zij en wij. Met instrumenten en opnamemateriaal.

Het KASK van Gent heeft heel wat mooie hoeken en kanten, plekken waar je een muzikant kan uitnodigen om een concertje te spelen. En dat deden we dus. We nodigden een handvol muzikanten uit die een tournee gepland hadden of op een andere manier betrokken waren bij JazzLab, en lieten hen hun ding doen. De ene improviseerde, de andere testte nieuw materiaal uit. We namen zelf beeld en geluid op. Niet met de middelen van professionals, maar wel met veel goesting en wat hulp (Simon Segers was voor een aantal concerten op post voor het geluid).

JazzLab Invites was geboren. Hier delen we de resultaten. De video’s geven een idee wat je mag verwachten tijdens de tournee van de betreffende artiesten. Naast muziek spelen geven ze zelf ook een woordje uitleg over de muziek of waar ze mee bezig zijn:

 


Kreis gaat vanaf 26.09 op tournee (samen met Thunderblender).
Alle info & data: https://www.jazzlab.be/seizoen-2020-2021/double-bill-kreis-thunderblender/


Yannick Peeters zou in het voorjaar van 2020 normaal op tournee gaan met GingerBlackGinger, een internationaal kwintet met Jim Black, Claron McFadden, Frederik Leroux en Frans Van Isacker. Deze tournee wordt verschoven naar seizoen 2021-2022.


Tuur Florizoone en Simon Segers gaan binnen kort samen op een JazzLab Solo-tournee.
Alle info en data: https://www.jazzlab.be/seizoen-2020-2021/jazzlab-solo-tuur-florizoone-simon-segers/

Klik hier voor de volledige YouTube-playlist.

Met dank aan KASK!