JazzLab Invites

Corona richtte een ravage aan, maar het was geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Dat muzikanten plots beroofd werden van speelmogelijkheden (hun keukens en huiskamers buiten beschouwing gelaten) was ons een doorn in het oog. En dus kwamen we op het idee op de proppen voor intiemeĀ concertjes op onze site. Enkel zij en wij. Met instrumenten en opnamemateriaal.

Het KASK van Gent heeft heel wat mooie hoeken en kanten, plekken waar je een muzikant kan uitnodigen om een concertje te spelen. En dat deden we dus. We nodigden een handvol muzikanten uit die een tournee gepland hadden of op een andere manier betrokken waren bij JazzLab, en lieten hen hun ding doen. De ene improviseerde, de andere testte nieuw materiaal uit. We namen zelf beeld en geluid op. Niet met de middelen van professionals, maar wel met veel goesting en wat hulp (Simon Segers was voor een aantal concerten op post voor het geluid).

JazzLab Invites was geboren. Hier delen we de resultaten. Naast muziek spelen geven ze zelf ook een woordje uitleg over de muziek of waar ze mee bezig zijn:

 

Klik hier voor de volledige YouTube-playlist.

Met dank aan KASK!