jazzscene

 

JazzLab is uitgegroeid van een kleine baanbrekende vzw tot de grootste organisator van jazzconcerten in Vlaanderen. Gaandeweg namen we ook een actievere rol op in het timmeren aan een gestructureerde Belgische jazzscene. De organisatie van de netwerkevents Belgian Jazz Meeting en JazzForum zijn daar een sprekend voorbeeld van.

Niet alleen nationaal neemt JazzLab meer de trouwtjes in handen. Ook op internationaal vlak worden kansen gegrepen. Sinds 2007 maakt JazzLab deel uit van het internationaal jazznetwerk “Criss Cross Europe”, met partners in o.a. Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Slowakije, Duitsland, Estland, Denemarken … In 2016 werd JazzLab lid van Europe Jazz Network (EJN), wat een hele dynamiek met zich meebrengt.

Hoewel de tournees met bestaande jazzprojecten de kern van onze werking blijven uitmaken, is er de laatste jaren een toenemende (co)productieve werking waarbij we de ontwikkeling van nieuwe projecten sturen en ondersteunen (cfr. ‘JazzLab Impuls’). We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk kansen te creëren en interessante jazzprojecten de nodige zuurstof te geven om te kunnen ontvlammen.