Jong Jazztalent Gent 2014

jong jazztalentOakTree, Jef Neve, Tom Callens, Isolde Lasoen, Carlo Nardozza, Mattias Van de Wiele, Robin Verheyen, François Delporte, Lionel Beuvens, Nathan Daems, De Beren Gieren… Allemaal muzikanten die deelnamen aan de wedstrijd Jong Jazztalent Gent en uiteindelijk terecht kwamen bij de winnaars. We doen een oproep aan gemotiveerde bands met een ambitieus project om een voorstel in te dienen.

Vanaf 2014 kreeg Jong Jazztalent een andere invulling, het doel is om jaarlijks een band in de gelegenheid te stellen om een bijzonder project te realiseren. Het project is vrij te kiezen; opnames, arrangementen, gastmusici… Jong Jazztalent Gent wil hiermee blijvend de kwaliteit van samenspel en groepsdynamiek stimuleren. Ook qua genre houden ze het bij het oude: Jazz, niets meer, niets minder. Echter, crossovers zijn niet meer uit te sluiten de dag van vandaag, maar laat ons er op houden dat jazz de enige echte basis moet zijn.

Wat valt er te winnen?  Er wordt een maximaal budget van 10 000 euro vrijgemaakt om het project te realiseren. Het totale traject duurt maximaal één jaar en wordt in nauw overleg met de organisatie tot stand gebracht.

Lees hier het wedstrijdreglement. Wie wil deelnemen, stuurt voor 15 maart 2014 een creatief voorstel van een project met een toegevoegde waarde naar Gent Jazz, alsook een demo met minstens 4 tracks, een bio van de band, de geboortedata van de musici en de contactgegevens, naar:

Gent Jazz Festival
Jong Jazztalent Gent
Abrahamstraat 15
9000 Gent

De winnaar wordt voor juli 2014 gecontacteerd. Jong Jazztalent Gent wordt georganiseerd door Gent Jazz Festival op initiatief van Brouwerij Duvel Moortgat.

voor meer informatie:
www.gentjazz.com
info@gentjazz.com