SCHNTZL is STORM! contest laureaat

logo storm contestDrie zeer straffe finalisten van de STORM! contest, elk met een eigen stijl en geluid, gaven het beste van zichzelf op de finale in Vrijstaat O. (13/02),  maar het was SCHNTZL die de jury unaniem kon overtuigen. Over het duo van Bruggeling Hendrik Lasure (piano) en Casper Van de Velde (drums), lazen we in het juryverslag: “De jury waardeerde het verrassende geluid en de originele bezetting van dit duo dat onbevangen en vol enthousiasme een eigen geluid bracht. De muziek is intuïtief, speels, suggestief en pakkend. Beide muzikanten getuigen van een authentiek talent.”

SCHNTZLDeze wedstrijd is een samenwerking van Vrijstaat O., JazzLab Series, De Werf en Muziekmozaïek. Op basis van demo’s selecteerde de jury drie beloftevolle bands die tijdens de finale uitmaakten wie in de voetsporen mocht treden van Nordmann (winnaar 2013). De andere finalisten waren John Ghost en Joachim Caffonnette Quintet.

SCHNTZL mag rekenen op een mooi prijzenpakket:
– creatietraject bij Vrijstaat O.
– een tournée van JazzLab Series
– een release op het W.E.R.F.-label
– een wildcard voor de finale van B-jazz
– een exclusieve reportage in Jazzmozaïek

De jury bestond uit Mik Torfs (JazzLab Series), Filip Verneert (Muziekmozaïek), Benny Claeyser (De Werf), Peter Vermeersch (Flat Earth Society) en Wannes Gyselinck (journalist).