Skordatura Punkjazz Ensemble

SkordaturaThomas Vanhauwaert: keys
Sebastiaan Vekeman: drums
Joshua Dellaert: bas
Jakob Haghebaert: gitaar

Winnaar jazzconcours Comblain-la-tour 2014, winnaar Citadelicprijs Muziekmozaïek 2013, selectie jong jazztalent Gent 2011 (Gent Jazz)

Skordatura Punkjazz Ensemble werd opgericht in 2005. Elektronisch, rauw en ongeschoren, kregelig van aard maar met een diepgang die menig trog verraadt. Muziek, geschreven door henzelf, uitgevoerd voor de luisteraar, reeds sporen verdiend en nagelaten, en steeds op zoek naar plaats voor meer. Muziek als hekeling en heling van het oneindig aantal voorgeschreven subgenres en de voorvechters ervan, zonder de voorvaders te niet te doen, jazz als verdoofd in oren van improvisatie en experiment met aandacht voor het onwezenlijke. Aka Moon, Fieldwork, Greetings from Mercury, Steve Lehman, Vijay Iyer, Steve Coleman, Wayne Shorter, … wezen de weg. Hun debuut, getiteld “How to chase a minute in one second”, verscheen op 14 februari 2014.

Voor hun volgende project rekenen de muzikanten op jullie steun! Op 27 maart gaven de muzikanten het kickoff-concert voor hun crowdfundingsactie in Vrijstaat O!

Klik hier om je bijdrage te doen voor Skordatura Punkjazz Ensemble!

De Gentse cd-voorstelling van de plaat zal in het voorjaar van 2016 plaatsvinden in de Handelsbeurs! Hou hun website/facebookpagina in het oog voor meer details.

Website

Fanpage Facebook

Geen Evenementen