Tremplin Jazz d’Avignon Contest 2014

tremplin jazzHet Tremplin Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jonge jazzbands (van duo tot sextet) uit heel Europa. De preselectie voor België verloopt via JazzLab Series. De Belgen hebben een traditie hoog te houden. Van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren groepen zoals LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen. Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 28 april je kandidatuur in.

Een geldige kandidatuur moet ten laatste op maandag 28 april 2014 op ons kantoor bezorgd worden (JazzLab Series, Parklaan 80, 9000 Gent) en omvat:

– Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier. Dit vind je achteraan in het wedstrijdreglement.
– Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant, een persartikel en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie), bij voorkeur in het Frans of het Engels.
– Een demo/cd met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één eigen compositie
– Een technische fiche

Voor landen buiten Frankrijk werkt Tremplin Jazz met een correspondent. Voor België verzorgt JazzLab Series preselecties, met als opdracht om drie kandidaten te weerhouden. Het is aan de jury van Tremplin Jazz om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten uit te kiezen. De finale zal plaatsvinden op 4 en 5 augustus 2014 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon.

De winnaars spelen een concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen dus!