Tremplin Jazz d’Avignon Contest 2022

Foto: Janos Bruneel

Update 03.08.22: op 2 augustus viel het Belgisch-Nederlandse Matthias Van den Brande Trio in de prijzen. De band kaapte de ‘Grànd prix du Jury’ weg tijdens het ‘Tremplin Jazz Concours Européen’ van het Avignon Jazz Festival. Matthias kreeg bovendien ook nog de prijs van ‘Beste muzikant’ uitgereikt. Prachtige erkenningen op een festival met een roemrijke voorgeschiedenis. Proficiat!

Het Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jazzbands (van duo tot sextet) uit heel Europa. De Belgen hebben daar een traditie hoog te houden: van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren bands als Thunderblender, SCHNTZL, LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen. Pentadox schopte het nog tot de finale van de voorbije editie.

Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 28 februari 2022 je kandidatuur in. Dat kan je ook doen via JazzLab. Wij bekijken dan je kandidatuur, geven je waar nodig nog wat tips en bezorgen je kandidatuur voor jou aan de organisatie. Hiervoor stuur je een mail naar tremplinavignon@jazzlab.be met de volgende gegevens:

– Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier (Engels of Frans)
– Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant (bij voorkeur in het Frans of het Engels), eventuele persartikels en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie), .
– Een opname van goede kwaliteit, met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één standard
– Een technische fiche

Alle kandidaturen moeten digitaal ingediend worden. Neem ook het wedstrijdreglement (Engels of Frans) even door.

Het is aan de jury van Tremplin Jazz d’Avignon om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten uit te kiezen. Zes bands kunnen naar de finale. Die zal plaatsvinden op 1 en 2 augustus 2022 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon. Kandidaten verbinden zich ertoe beide data vrij te houden tot de finalisten bekend zijn.

De winnaars spelen een betaald concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen dus!

Ga naar de festivalwebsite