Tremplin Jazz d’Avignon Contest 2023

EDIT: de organisatie van het festival maakte zopas de finalisten bekend en er zit weer een Belgische band bij, nl. MOJO JOJO. Zij zijn een van de zes finalisten die in augustus zullen deelnemen aan de wedstrijd. Proficiat en veel succes!

Het Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor bands (van duo tot sextet) uit heel Europa. De Belgen hebben er trouwens een traditie hoog te houden: van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren bands als Thunderblender, SCHNTZL, LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen. In 2022 kaapte het Belgisch-Nederlandse Matthias Van den Brande Trio nog de ‘Grànd prix du Jury’ weg. Matthias kreeg bovendien ook nog de prijs van ‘Beste muzikant’ uitgereikt.

Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 28 februari 2023 je kandidatuur in via JazzLab. Wij verzamelen de Belgische kandidaturen. Hiervoor stuur je een mail naar tremplinavignon@jazzlab.be met de volgende gegevens:

– Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier
– Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant (bij voorkeur in het Frans of het Engels), eventuele persartikels en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie)
– Een opname van goede kwaliteit, met minstens drie muziekstukken
– Een technische fiche

Alle kandidaturen moeten digitaal ingediend worden. Neem ook het wedstrijdreglement (Engels of Frans) even door.

Het is aan de jury van Tremplin Jazz d’Avignon om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten uit te kiezen. Zes bands kunnen naar de finale. Die zal plaatsvinden op 1 en 2 augustus 2023 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon. Kandidaten verbinden zich ertoe beide data vrij te houden tot de finalisten bekend zijn.

De winnaars spelen een betaald concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen dus!

Ga naar de festivalwebsite