Tremplin Jazz d’Avignon Jazz Contest 2013

Het Tremplin Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jonge jazzbands (van duo tot sextet) uit heel Europa. Voor landen buiten Frankrijk werkt Tremplin Jazz met een correspondent. Voor België mag JazzLab Series de preselecties verzorgen. Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 26 april je kandidatuur in.

 

Een geldige kandidatuur moet ten laatste op 26 april 2013 op ons kantoor bezorgd worden (JazzLab Series, Parklaan 80, 9000 Gent) en omvat:

  • – Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier. Dit vind je achteraan in het wedstrijdreglement.
  • – Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant, een persartikel en 3 foto’s in hoge resolutie.
  • – Een demo/cd met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één eigen compositie
  • – Een technische fiche

JazzLab Series mag drie kandidaten uit de inzendingen weerhouden, waaruit de organisator van Tremplin jazz er één uitkiest die mag deelnemen aan de finale. Deze zal plaatsvinden op 1 en 2 augustus 2013 in het klooster van Carmes in het hartje van Avignon.

De winnaars spelen een concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien twee dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio “La Buissonne” in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen.

Van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren jazzgroepen zoals LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen.