Festivalzomer

We maken ons op voor de 9e editie van Jong Jazztalent Gent, de muziekwedstrijd die wordt georganiseerd in de marge van het Gent Jazz Festival. RadioKUKAOrkest werd geselecteerd voor de 19e Tremplin Avignon Jazz Contest. En op 28 augustus en 4 september is er een heel bijzondere editie van de “JazzClass Series” tijdens Jazz in ’t Park in Gent.


Jong Jazztalent tijdens het Gent Jazz Festival

In samenwerking met JazzLab Series organiseert het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat, als nevenpodium de 9e editie van de muziekwedstrijd Jong Jazztalent Gent. Van 8 t/m 18 juli treedt per festivaldag van een geselecteerde groep op in het festivalcafe op de Bijlokesite. De toegang blijft gratis.

Met Jong Jazztalent Gent zoeken JazzLab Series en het Gent Jazz Festival muzikanten die klaar zijn om de grotere podia te bestormen. De laureaat wordt gekozen door een jury die bestaat uit professionele jazzkenners, met voorzitter Simon Korteweg, Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer) en Frederik Goossens (Klara, Hogeschool Gent Conservatorium, JazzLab Series), Bruno Bollaert (Gent Blogt). JazzLab Series biedt de winnaar een heuse tournee aan langs de beste podia doorheen Vlaanderen tijdens het seizoen 2011-2012. Daarenboven speelt de laureaat een concert op Gent Jazz Festival 2011, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht en het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2011.

Gratis toegang. Festivalcafé De Bijlokesite, Gent.
De geselecteerde bands treden ook op tijdens de Gentse Feesten op het Emile Braunplein.

———————————————————

RadioKUKAOrkest geselecteerd voor de 19de Tremplin Avignon Jazz Contest

Vorig jaar won de Christian Mendoza Group met verve de Grand Prix du Jury van de achttiende editie van Tremplin Avignon Jazz Contest. Dit jaar dingt RadioKUKAOrkest mee naar de overwinning van deze internationale jazzwedstrijd.
JazzLab Series verzorgt elk jaar de Belgische preselectie voor dit concours. Belgie kan buigen op een mooi verleden in Avignon. Vorig jaar nog kaapte de Christian Mendoza Group vol overtuiging de Grand Prix du Jury weg. In 2006 deed Saxkartel hen dat al voor. In 2005 haalde Robin Verheyen de finale en het jaar daarvoor werd het Pascal Schumacher Quartet de winnaar van de Grand Prix.

Wordt RadioKUKAOrkest de volgende winnaar?
De wedstrijd vindt plaats tijdens het Tremplin Jazzfestival in Avignon op 4 en 5 augustus. Voor wie de verplaatsing naar het zuiden van Frankrijk echter niet kan maken, hebben we goed nieuws. Zowel de Christian Mendoza Group als het RadioKUKAOrkest (met de Amerikaanse saxofonist Ellery Eskelin als gastmuzikant!) staan volgend seizoen op het menu van JazzLab Series.

Hou onze kalender in de gaten en nu alvast duimen voor de jongens van RadioKUKAOrkest!

> trempjazz.com

———————————————————

JazzClass Series tijdens Jazz in ’t Park Gent

JazzClass Series

In de rand van Jazz in’t Park organiseert JazzLab Series, i.s.m. de Dienst Feestelijkheden en de Gentse Stedelijke Openbare Bibliotheek, de JazzClass Series, een tweedelige stoomcursus jazzgeschiedenis.
Lesgever Frederik Goossens geeft voor eens en voor altijd een antwoord op vragen als: wat is het verschil tussen swing en bebop? Wie waren Bird, Dizz, Bean of Lady Day? En vooral, hoe zit het nu met die Belgische jazz?
Leuk is dat men meteen na de cursus ook het eerste middagconcert kan meepikken van Jazz in’t Park (27.08-05.09.10) dat om 16u start in het nabije Zuidpark. Zie programma op www.gent.be/jazzintpark.

De JazzClass Series vinden plaats op twee zaterdagmiddagen, 28 augustus en 4 september, van 13.30 tot 16.00 uur in het Amfitheater van de Stedelijke Openbare Bibliotheek, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent. Het cursusgeld bedraagt 9 euro, inclusief boeiende syllabus en de verzamel cd Jazztublieft.

Inschrijven kan tot 27 augustus via:

JazzLab Series
Parklaan 80
9000 Gent

09/225 44 56

email: info@jazzlabseries.be