Quentin Dujardin Quartet

Een tomeloze wanderlust vormt de rode draad in de muziek van gitarist Quentin Dujardin. Zijn muziek borrelt op uit reiservaringen naar alle uithoeken van de wereld. Hij neemt zijn publiek mee op die bijzondere muzikale trip waarbij respect en liefde voor vele culturen voorop staan. Accordeonist Tuur Florizoone en Arabische violist Jalal El Allouli vergezellen hem.

“Quentin is een buitengewone muzikale ontdekking.”
Toots Thielemans, februari 2005

Belust op muzikale en culturele omzwervingen, omgordt Quentin Dujardin regelmatig zijn gitaar om de wijde wereld in te trekken. Tijdens een verblijf in de Marokkaanse woestijn komt hij in contact met de sensuele ritmes van de Arabische muziek. Bij de zigeuners uit Andalusië maakt hij kennis met het vuur en de passie van de flamenco. Hij leert ook de muziek van zigeuners uit Rajasthan, Guarani-Indianen of de Vezos in Madagascar uit de eerste hand kennen. Al deze invloeden koppelt hij moeiteloos met de subtiliteit en finesse van de jazz.

Een tomeloze wanderlust vormt de rode draad in de muziek van Quentin Dujardin. Zijn muziek borrelt op uit reiservaringen naar alle uithoeken van de wereld. Hij neemt zijn publiek mee op een bijzondere muzikale trip waarbij respect en liefde voor vele culturen voorop staan. Quentin kwam op zijn route al heel uiteenlopende muzikale persoonlijkheden tegen: van N’java of Majid Bekkas tot Toots Thielemans. Toots is een fan en hij vervult een mooie gastrol op de laatste solo cd van Dujardin.

Quentin Dujardin: gitaar
Jalal El Allouli (MA): arabische viool
Tuur Florizoone: chromatisch accordeon
Fred Malempré: percussie

Voor deze tournee met JazzLab Series gaat de gitarist op stap met een kwartet met de allround accordeonist Tuur Florizoone. Op erg korte tijd is Florizoone uitgegroeid tot wellicht de meest geliefde muzikant van Vlaanderen. Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek. In 2008 viel het publiek tijdens de prestigieuze World Soundtrack Awards als één blok voor zijn passionele score voor de Vlaamse film Aanrijding in Moscou. Het internationale succes van deze soundtrack doet vermoeden dat Tuur goed op weg is om onze eigenste Yann Tiersen te worden. In 2009 vergaste Tuur nog ons publiek met een ietwat ongebruikelijk, maar energiek trio met tubaspeler Michel Massot en celliste Marine Horbaczewski.

Quentin ontmoette Jalal El Allouli in Marrakech. Hij is een virtuoos op de Arabische viool.

De veelzijdige Fred Malempré zorgt voor smakelijke percussie.

Je kunt de avonturen van Quentin Dujardin en zijn kornuiten volgen op zijn cd’s van de jongste jaren; Veloma (Enja Records, 2007), Monsieur Ibrahim (Agua Music, 2009) en de soloplaat Impressioniste (Agua Music, 2010). Veloma is ook de originele soundtrack van On the way/ Sur le chemin, een film over Quentin en hoe hij van muziek kan leven.

Sinds 2003 speelde Dujardin al meer dan 350 concerten in België en de rest van de wereld (Frankrijk, Marokko, Zwitserland, Madagascar, Paraguay, Canada, Luxemburg, Spanje, …). Zijn muziek werd reeds uitgevoerd in prestigieuze zal als het Konkinklijk Theater van Marrakech, het Capitole Theatre in Quebec of op het Esperanzah festival in België.