aNoo

aNoo is een in Brussel gevestigde groep rond de Finse zangeres Anu Junnonen.
Haar muziek waait als een frisse “nordic” wind over ons heen waarin jazz, pop en folk elkaar
verrassend bestuiven. De samensmelting van de verleidelijke en elastische stem van Anu Junnonen en de fijnzinnige virtuositeit van haar begeleidingsband (met onder andere accordeonist Tuur Florizoone) zal u niet ongevoelig laten.

aNoo kan rekenen op vaste waarden uit de Belgische muziekscène zoals accordeonist Tuur Florizoone (Tricycle, Musicazur, Quentin Dujardin), trombonist Dree Peremans (Rebirth Collective, Junctions), contrabassiste Yannick Peeters (Eve Beuvens Trio, Steven Delannoye Trio) en drummer Yves Peeters (Yves Peeters Group, Peer Baierlein Quartet). Samen creëren deze doorgewinterde jazzmusici een aparte klankkleur die vooral door een uitgekiende en hoogst oorspronkelijke instrumentatie gekenmerkt wordt.

Anu Junnonen Zang, glockenspiel, speelgoedpiano
Tuur Florizoone Accordeon
Dree Peremans Trombone, zang
Yannick Peeters Contrabas
Yves Peeters Drums

Componiste en bandleider Anu Junnonen woont nu al een tijdje in Brussel. Ze komt uit een heel muzikale familie en als we haar moeder mogen geloven dan kon Anu eerder zingen dan ze kon praten. De Finse origines van Anu laten zich duidelijk voelen in haar composities, mélanges van jazz met hippe folk en zelfs een vleugje tango.

In de lente 2007 bracht aNoo het debuutalbum “The Luckless Lands of the North” uit op Homerecords. Voorjaar 2011 volgde een tweede album op Prova Records. De muziek op deze prachtige tweede cd heeft JazzLab Series compleet overstag doen gaan! We zijn er zeker van dat u de volgende bent.

“Volstrekt origineel, bezwerend en met geen stokken uit ons hoofd weg te slaan”…“Dit is muziek in een heel eigen taal, die op haar beurt uit minstens vijf echte talen bestaat. Zowel muzikaal als tekstueel is dit breedband kamermuziek: niks geen platgetreden paden, niks voorspelbaarheid, maar des te meer pure, krachtige schoonheid”Dani Heyvaert-Folkroddels

“De muziek van aNoo valt niet strikt onder een noemer te plaatsen, maar is nog het best te omschrijven als avontuurlijke jazzfolk – met echo’s van zowel Hanne Hukkelberg en Laurie Anderson als van Anna Homler en Iva Bittova.” Georges Tonla-Briquet, BrusselDezeWeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.