Collapse

Collapse is het Belgische antwoord op de pianoloze kwartetten van Ornette Coleman en de exotische en energierijke klezmer van John Zorn en Masada.

Cédric Favresse: altsaxofoon
Alain Deval: drums
Jean-Paul Estiévenart: trompet
Yannick Peeters: contrabas

Niet alleen deelt dit kwartet met hun twee grote voorbeelden diezelfde curieuze mix van vrijheid en rigide arrangementen, Collapse heeft ook dezelfde opvallende bezetting: een altsaxofoon, een trompet, drums en een contrabas. Het zorgt voor de karakteristieke sound die een van hun sterkste punten is.
Collapse tekent voor meerlagige composities van de hand van alle bandleden. De thema’s die saxofonist Cédric Favresse en trompettist Jean-Paul Estiévenart spelen zijn vaak kort maar treffend. Drummer Alain Deval en contrabassiste Yannick Peeters hebben daartegenover een groot arsenaal plaagstoten in huis.
Collapse won het concours van de Brussels Jazz Marathon 2007 en heeft al een succesvolle « Jazz Tour » door Brussel en Wallonië achter de rug bij onze collega’s van Les Lundis D’Hortense.
Een eerste, titelloze album kwam er in maart 2010, op het Igloo label. Jean-Paul Estiévenart is de winnaar van de “Django D’or Young Talent 2006”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.