Frederik Leroux

Het gebeurt niet vaak dat JazzLab Series een solo-artiest presenteert en als we het doen kiezen we voor een heel aparte, karaktervolle stem. Frederik Leroux tovert ongehoorde, soms bevreemdende, maar steeds fascinerende klankcreaties uit gitaar en banjo.

Frederik Leroux solo: Gitaar en banjo

Met een groot respect voor de traditie tracht Leroux voortdurend nieuwe wegen te bewandelen. Hij haalt niet alleen inspiratie uit jazz, ook moderne concertmuziek, minimalisme, surrealisme en vrije improvisatie sijpelen door in zijn muziek. In dit bijzondere soloprogramma verkent deze gitarist de schier eindeloze mogelijkheden van zijn instrument. Van romantische Ennio Morricone-melodieën tot experimentele soundscapes – een breed gamma aan stijlen passeert de revue en wordt systematisch verwerkt tot het onmiskenbaar klinkt als Frederik Leroux.
De nu dertigjarige Leroux tourde reeds bij JazzLab Series met zijn eigen Quartet en met de Yves Peeters Group. Daarnaast maakte hij ook deel uit van bands als Sammy’s On The Bowery en het Kristen Cornwell Quintet. Vandaag speelt hij, naast zijn eigen internationale trio (met bassist Robert Landfermann en drummer Jonas Burgwinkel) ook nog in trio samen met drummer Lander Gyselinck en saxofonist Steven Delannoye.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.