Sander De Winne – Bram De Looze Duo

Sander De Winne – Bram De Looze Duo

Als één van de enige mannelijke zangers gooit Sander De Winne met zijn warme baritonstem nu al hoge ogen bij het publiek. Liefhebbers van José James komen zeker aan hun trekken.

Sander De Winne zang
Bram De Looze piano

De Eeklonaar is met zijn 25 jaar nog een jong veulen in de Belgische jazzscene. Hij laat zich inspireren door zangers als Bobby Mcferrin en Chet Baker, maar ook door Frank Sinatra en Louis Armstrong. Hij studeerde aan de conservatoria van Gent, Antwerpen en Berlijn bij Kristen Cornwell,Kristina Fuchs, Fay Claassen en de Amerikaanse Judy Niemack.

In september 2013 verhuist hij naar New York waar hij een master opleiding zal volgen aan Manhattan school of music bij de zanger Theo Bleckmann. In zijn eigen band, Sander De Winne Group, spelen naast Bram De Looze nog andere jonge talenten als Steven Delannoye, Lionel Beuvens en Lennart Heyndels. Maar voor deze tour gaat hij enkel op pad met zijn goeie vriend Bram De Looze, de pianist die vorig jaar nog bij JazzLab Series tourde met het impressionante en tegelijk speelse LABtrio. Samen gaan ze op zoek naar de grens tussen jazztraditie en de meer moderne benadering van vandaag. Een speels duo dat het avontuur niet schuwt en vooral heel graag samen speelt.

met de steun van