Ontdek het nieuwe seizoen 13-14

Het seizoen 2013-2014 neemt een vliegende start met 20 jubileumconcerten om het 20-jarig bestaan van JazzLab Series te vieren. Ook het verdere seizoen zet een divers programma op het menu. Ontdek het hier!

Vanaf oktober vallen er ontdekkingen te rapen zoals Marjan Van Rompay en OakTree. Er wordt geflirt met Indische klassieke muziek door Lander Gyselinck en Nathan Daems in het Ragini Trio en we duiken onder in grootstedelijke wereldmuziek met het onvolprezen Marockin’ Brass, voor de gelegenheid met special guest Byron Wallen. Na het indrukwekkende The Jungle He Told Me, presenteert Joachim Badenhorst zijn 2e solo-cd en generatiegenoot Lionel Beuvens komt eindelijk met een project onder eigen naam voor de dag (en wat voor één! Met de Finse pianist Alexi Tuomarila).

Met 22 Strings and a Piece of Wood wagen we ons samen met enkele kunstencentra aan een eigen productie. Protagonisten zijn o.a. Yannick Peeters, Kristof Roseeuw en de Deense gitarist Jakob Bro. Steven Delannoye nodigt dan weer zijn 2 New Yorkse strijdmakkers uit om te touren met zijn (what’s in a name) Steven Delannoye New York Trio feat. Frank Vaganée. De seizoensdeur achter ons dichttrekken is weggelegd voor Dree Peremans’ mini-bigband Rebirth::Collective.  Zij zullen dat al swingend doen met een flinke portie hardbop en een stevige hedendaagse knipoog.