Seizoen 2014-2015

promofilmVan september ’14 tot mei ’15 doen we tal van concertzalen aan over heel Vlaanderen en Brussel, elke maand met een andere Belgische jazzgroep. Seizoen 2014-15 bij JazzLab Series wordt een te smaken mengelmoes van jonge, talentvolle groepen en rijpere muzikanten met frisse, nieuwe projecten. Bekijk hier het teaserfilmpje en ontdek wat we voor je in petto hebben!

JazzLab Series seizoen ’14-’15 from JazzLab Series on Vimeo.

Moker (c) JazzLab SeriesDe seizoensopener wordt Black Flower, een aanstekelijk project van Nathan Daems. De opzwepende mix van afrobeat, funk, soul en jazz zorgde voor vuur op het jubileumfeest van 20 jaar JazzLab Series en zal ook deze zomer op Gent Jazz de smaakmaker zijn. Voor de oktobertournee halen we pianist Igor Gehenot in huis, ook wel de Waalse Jef Neve genoemd. Beide pianisten delen alvast dezelfde drummer Teun Verbruggen. November zal niet onopgemerkt voorbij gaan met Moker (foto links), een Gents jazzkwintet van gitarist Mathias Van de Wiele, dat muziek brengt met lef, humor, zwingende jazzritmes en stevige rockgrooves.

Bart Maris (c) JazzLab SeriesDe Italiaanse Brusselaar Augusto Pirodda nam eerder een cd op met Gary Peacock en Paul Motian als sidemen, maar laat zich nu flankeren door o.a. Ben Sluijs. Voor de tournee van januari gaat JazzLab Series in zee met Djangofolllies, het jaarlijkse festival ter ere van Django Reinhardt. Violist Alexandre Cavaliere bewijst dat het intimiderende nalatenschap van Django nog altijd springlevend is. Februari staat in het teken van Bart Maris. Hij brengt een double bill met cellist Lode Vercampt en de jonge Franse beeldenstormers van Walabix.

JP Estievenart  (c) JazzLab SeriesTrompettist Jean-Paul Estiévenart, in Wallonië een rising star aan het jazzfirmament, begint in maart aan zijn veroveringstocht door Vlaanderen. JazzLab Series heeft nog meer jong jazztalent in petto. Linus, het duo van Ruben Machtelinckx en Thomas Jillings, speelt in double bill met een ander straf duo: Laurent Blondiau & Yannick Peeters. De hekkensluiter van het seizoen is Yves Peeters Gumbo, die voor het project ‘The Big Easy Revisited’ een imaginaire reis naar New Orleans maakt.

Neem een kijkje onze spotify, waar je muziekfragmenten van de groepen kan vinden.
Spotify playlist Black Flower
Spotify playlist Igor Gehenot
Spotify playlist Moker
Spotify playlist Augusto Pirodda
Spotify playlist Alexandre Cavaliere
Spotify playlist Bart Maris
Spotify playlist Jean-Paul Estievenart
Spotify playlist Linus
Spotify playlist Yves Peeters Group