Het nieuwe seizoen van JazzLab Series

(c) Marco Mertens

Pianist Bas Bulteel bijt in september de spits af. Met zijn trio bracht hij een ijzersterk debuutalbum ‘Coming Home’ uit, dat door Klara gelauwerd werd als het beste jazzalbum van 2014. Voor de oktobertournee presenteren we de intimistische muziektheatervoorstelling ‘Secrets‘ (foto bovenaan). Het jazztrio Massot, Florizoone & Horbaczewski geeft samen met de befaamde sopraan Claron McFadden een stem aan geheimen die hen anoniem toevertrouwd werden. Het duo Keenroh – met de gedurfde combinatie piano/dwarsfluit – goes extra large en staat in november op de planken met de 9-koppige band (met o.a. Bart Maris en Teun Verbruggen) Keenroh XL (foto).

Pieter Claus en Lander Gyselinck geven met Sinister Sister (foto) een jazzy draai aan het repertoire van Frank Zappa. Voor de tournee van januari treedt de Antwerpse band Les Blauw, onder leiding van Björn Eriksson (gekend van The Broken Circle Breakdown Band), in de voetsporen de grote Belgische jazzlegende Django Reinhardt. In februari trakteert Machtelinckx/Badenhorst/Jensson/Wouters, het kwartet rond de Gentse gitarist Ruben Machtelinckx, ons op prachtige luistermuziek tussen filmische kamerjazz en lyrische folk.

Zoals een goede wijn die rijpt met de jaren, wachtte contrabassist Christophe Devisscher lang om een eigen ensemble op te richten. Nu het zover is, pakt hij uit met een indrukwekkende line-up tijdens de maarttournee. Sander De Winne “Trækfugle” gaat de Scandinavische toer op met het Deense vrouwenkoor IKI, vanuit een gemeenschappelijke fascinatie voor oude religieuze koormuziek. In de double bill van mei zet JazzLab Series de pianisten David Thomaere (foto) en Fabian Fiorini naast elkaar. De eerste is jong en strikte twee van de meest opmerkelijke Waalse talenten voor zijn trio, de tweede een gevestigde waarde die ons zal verbazen met een solo-performance.

Ontdek het nieuwe seizoen van JazzLab Series op Spotify of op onze website, waar je muziek- en beeldfragmenten van elke groep kan vinden; Rechtstreeks doorklikken naar de websites van onze vele partners kan uiteraard ook.