Double Bill: SCHNTZL / Loriers-Postma-Thys

 

Vlaams-Waalse double bill met toptalenten, in samenwerking met Les Lundis d’Hortense

(c) Thomas Geuens
(c) Thomas Geuens

SCHNTZL

Hendrik Lasure piano, keyboards
Casper Van De Velde drums

Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde van SCHNTZL zetten zichzelf op overtuigende wijze op de kaart. In februari 2015 wonnen ze de STORM-contest in Vrijstaat O, wat hen een CD-release op het W.E.R.F.-label opleverde en een tournee met JazzLab Series. In de zomer van 2015 kaapten ze de prijzen voor beste compositie en beste instrumentalist weg op de Tremplin Jazz d’Avignon.

Beide jonge talenten volgden een jazzopleiding aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar in hun muziek vind je minstens evenveel sporen van klassieke en elektronische muziek en zelfs singer-songwriter. Al die invloeden vloeien samen tot eigenzinnige composities, in een zoektocht naar het evenwicht tussen strikte compositie en vrije improvisatie, tussen akoestische en elektronische elementen. Resultaat: een verrassend geluid en originele bezetting in een krokant laagje enthousiasme. Van Massive Attack tot Satie en terug via Keith Jarrett, dat is SCHNTZL.

“Zo zat er iets erg mooi in de confrontatie van de statige en elegante vleugelpiano met het grillige samenraapsel van tonnen en staanders dat een drumstel is. Als je dat allemaal in zijn plooi kan laten vallen en het voelt ook nog eens spontaan aan, dan heb je een geslaagd concert. En als het dan ook nog een duo van een 17- en een 19-jarige muzikant betreft, dan spreek je over een grandioze toekomst. “ – Jazzmozaïek over SCHNTZL op de STORM! contest

LORIERS-POSTMA-THYS

(c) Thomas Geuens
(c) Thomas Geuens

Weinig jazzartiesten zijn in eigen land zo geliefd als pianiste Nathalie Loriers. Sinds eind jaren ’90 groeide ze uit tot de ‘leading lady of Belgian jazz’. Niet alleen omwille van haar lyrische pianospel, maar evenzeer om haar muzikale veelzijdigheid en sterk compositorisch vermogen.

Voor W.E.R.F.records nam ze intussen maar liefst vijf CD’s op, die allen bijzonder succesvol zijn gebleken bij zowel pers als publiek. Daarnaast nam ze deel aan diverse projecten, waarvan haar werk bij het internationaal geprezen Brussels Jazz Orchestra ongetwijfeld het meest bekend is. In 2013 werd ze door het Waalse Gaume Festival uitgenodigd om een nieuw repertoire uit te werken met de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma. Het album ‘Le Peuple Des Silencieux’ is de neerslag van dit fantastische concert.

Nathalie Loriers piano
Tineke Postma saxofoon
Nic Thys contrabas

No Shows found

 

No Shows found

 

No Shows found

 

Met de samenwerking tussen JazzLab Series en Les lundis d’Hortense houden we de grenzen tussen beide landsdelen op jazzgebied open en confronteren we toptalenten uit elke regio tijdens een gezamenlijke tournee.

logo-hellojazz

SCHNTZL from Lisa Tahon on Vimeo.

SCHNTZL – Millennium from SCHNTZL on Vimeo.