Ben Sluijs Quartet

BenSluijs4et_(c) Cees van de Ven_webEr zijn nog zekerheden in het leven. Zoals de kwaliteit die je mag verwachten als saxofonist Ben Sluijs een nieuwe band in het leven roept. Hun eerste concert op Jazz Middelheim in 2016 brak meteen de nodige potten: ‘Een gloednieuw Ben Sluijs Quartet stuurde ons met een brede glimlach naar huis!’, schreef Enola.be. ‘Standing Ovation! Rappel mérité. Un sans faute’!, blogde de Waalse journalist Jacques Prouvost. 

 

Ben Sluijs saxofoon
Bram De Looze piano
Lennart Heyndels contrabas
Dré Pallemaerts drums

Sluijs staat al jaren aan de top van de Belgische scene. Hij speelde met Philip Catherine en Toots Thielemans.  Momenteel is hij naast dit nieuwe kwartet ook actief met het poëtisch getinte trio 3/4 Peace. Poëzie en lyriek zijn twee kenmerken waarvan al zijn werk doortrokken is.

De jonge pianist Bram De Looze legt een indrukwekkend parcours af, onder meer met LABtrio en de unieke soloperformance Piano e Forte. De veelgevraagde contrabassist Lennart Heyndels swingt zich moeiteloos een weg door tal van hedendaagse ensembles. Een jazztalent dat ook pianist Jef Neve niet ontgaan is. Heyndels werd ingelijfd in Neves nieuwe trio en is te horen op zijn recentste plaat ‘Spirit Control’. De lijst van beroemdheden waarmee drummer Dré Pallemaerts samenspeelde, evenals de prijzen die hij mocht ontvangen, zijn schier ontelbaar. De man die zichzelf voortdurend vernieuwt, was jarenlang vaste drummer in de band van Melanie de Biasio, onder meer op haar succes-cd’s ‘No Deal’ en ‘Lilies’.

Alweer was daar dat breekbare element (we kunnen het ook gewoon het Sluijs-element noemen) waarbij het kwartet op een beheerste manier een prachtig geluidsevenwicht vond en de tent in volle concentratie deed luisteren naar zowaar het allereerste concert van een veelbelovende groep. – enola.be.

No Shows found


www.bensluijsquartet.be www.bensluijs.be