Mendoza-VanHaegenborgh / Rawfishboys

In januari hebben we een double bill met twee eigenzinnige duo’s voor je klaarstaan. Pianisten Mendoza en Van Haegenborgh nemen een loopje met de cantates van Bach. Rawfishboys Joachim Badenhorst en Brice Soniano nemen je mee naar hun eigen muzikaal universum.

MENDOZA-VAN HAEGENBORGH

Mend-VH 2 (c) Thomas Geuens_webEén piano, twee muzikanten. Vier handen. Muziek op het kruispunt van minimalisme, kamermuziek, hedendaagse jazz en impro. Het muzikale programma van Mendoza-Van Haegenborgh is een verzameling van Christians muzikale taal, jarenlang opgebouwd in talrijke jazzgroepen, en Heleens achtergrond in de hedendaagse muziek.  

Heleen Van Haegenborgh piano
Christian Mendoza piano


Oorspronkelijk begon het samenspelen met het doornemen van de canon van muziek voor quatre mains. Louter als werkmateriaal, zonder concreet doel. Bij Kurtag’s transcripties van de cantates van Bach begon het afdwalen. Deze muziek inspireerde tot het maken van eigen materiaal, een mix van improvisaties en eigen composities. Hun album ’Copper’ verscheen in maart 2017 op het W.E.R.F.-label.

 

RAWFISHBOYS

Rawfishboys 2 (c) Thomas Geuens webRawfishboys is de bindende factor tussen de Belgische rietblazer Joachim Badenhorst en de Franse contrabassist Brice Soniano. De muzikanten leerden elkaar kennen aan het eind van hun tienerjaren en herkenden in elkaar de overgave voor hun instrument en de nieuwsgierigheid naar klanken.  


Joachim Badenhorst
klarinet
Brice Soniano  contrabas

Gaandeweg bouwden ze een eigen repertoire op met composities en improvisaties, wat leidde tot de opname van de albums ‘War’ in 2004 en ‘Piano works/Piano Worksnt’ op in 2008, opgebouwd rond composities van pianisten zoals Enrico Pieranunzi en Harmen Fraanje. Joachim en Brice musiceerden ondertussen verder in elkaars projecten (Carate Urio Orchestra, Brice Soniano’s Group,…). In de zomer van 2016 nodigde kunstencentrum KAAP hen uit om nieuw  repertoire op plaat vast te leggen voor het W.E.R.F.-label. De opnames waren zo productief dat er twee afzonderlijke albums werden gecreëerd: ‘Fengling’ (enkel op cd) en ‘The White Starline’ (enkel op vinyl), een nieuw artistiek hoogtepunt.

 

No Shows found

No Shows found

 


www.christianmendozamusic.com
heleenvanhaegenborgh.wordpress.com
www.bricesoniano.com
www.joachimbadenhorst.com