Nieuw Seizoen 2017-2018 bij JazzLab Series

Three Men in a Boat 1 (c) Thomas Geuens -banner website

JazzLab Series speurde de Belgische jazzscene af op zoek naar de meest spitante projecten. We stellen met trots de nieuwe lichting tournees voor volgend seizoen aan je voor.

Compro Oro (c) Thomas Geuens_webWe starten het seizoen met  virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer. De band Compro Oro (foto) gaat met een knipoog aan de haal met de traditie van de Afro-Cubaanse muziek.  Lichte en donkere melodieën, krachtig gitaarwerk en een soepele, dansende ritmesectie staan garant voor aanstekelijke en moddervette grooves.
Het jonge Gentse pianotrio Steiger mag zich ondertussen als één van de jonge Belgische jazzvernieuwers beschouwen. In oktober start hun tournee, doordrongen van de fascinerende spanning tussen jazz, elektronica, minimalisme en klassiek. In december geeft Ben Sluijs met zijn nieuwe jazzkwartet een zoveelste fraaie invulling van de poëzie en lyriek waar hij bekend voor staat en bewijst hij eens te meer waarom hij al jaren aan de top van de Belgische scene staat.

Mend-VH 2 (c) Thomas Geuens_webIn januari combineren we twee eigenzinnige duo’s: pianisten Christian Mendoza en Heleen Van Haegenborgh (foto) nemen een loopje met de cantates van Bach, terwijl Rawfishboys Joachim Badenhorst en Brice Soniano je meetronen naar hun dromerige muzikale universum.
Februari wordt de tourneemaand van Bram Weijters Crazy Men, een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het cultalbum ‘Here Comes the Crazy Man’ van Koen De Bruyne. Weijters gaat met muzikale copains uit o.a. Dans Dans, STUFF. En BRZZVLL het repertoire te lijf.
3Men in a BoaT verenigt drie kleppers van de Belgische muziek. Bassist Kristof Roseeuw, accordeonist Philippe Thuriot en drummer Lionel Beuvens gooien zich in maart in hun bontgekleurde repertoire en houden halt in havens waar musette, Afrikaanse grooves, kamermuziek en lyrische jazz weerklinken.

Delannoye-Andrioli (c) Thomas Geuens_webMichel Masts sextet Wofo gaat voortaan door het leven als als Imagine Raymond en duikt in het universum van de Amerikaanse componist en muzikant Raymond Scott, gekend van de maffe Looney Tunes deuntjes. Een jazztrip met live projecties en elektronische manipulaties.
Wat saxofinist Delannoye in duo met pianist Andrioli brengt (foto), getuigt van vakmanschap. Samen met het Nederlandse trio Roelofs-Baas-Govaert maken ze van deze double bill een Belgisch-Nederlands jazztalentduel.

JazzClass Series (c) Leon De Backer printJazzLab Series zet het publiek graag op weg met de JazzClass Series, laagdrempelige cursusreeksen die je introduceren in de geschiedenis van de jazz, belangrijke muzikanten zoals Miles Davis, invloeden en stromingen… In 2017 is het exact honderd jaar geleden dat de eerste jazzplaat is verschenen. Livery stable blues van The Original Dixieland Jass Band was het startschot voor de ontwikkeling van één van de belangrijkste kunstvormen die in Amerika is ontstaan. Bovendien is 1917 het geboortejaar van de jazzgrootheden Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Ella Fitzgerald. Reden te meer om in te zoomen op de absolute musthaves van 100 jaar jazz.

Ontdek het nieuwe seizoen van JazzLab Series spotify  of op onze website, waar je voorproefjes van elke groep kan vinden.

Tot op één van de volgende concerten?