Mendoza-VanHaegenborgh + Linus/Leroux

Christian Mendoza- Heleen Van Haegenborgh (c) Geert Vandepoele-4190Pianisten Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza sluiten hun tournee af met een concert in double bill met Linus en Leroux in CC De Ververij in Ronse (16/02).

De cd ‘Copper’ van Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza is een cd die ‘nieuwe muziek’ vol avontuur brengt, onvoorspelbaar en rakend. Het is een ontmoeting tussen twee werelden, een verfrissend, persoonlijk gekleurd verhaal in een rijke en ruime klaviertraditie. De cd is zeer verscheiden qua stijl en esthetiek, een beetje wisselvallig, maar pittig en origineel gevonden, vakkundig en met smaak uitgewerkt. (verslag prijs Nieuwe Muziek Oost-Vlaanderen)

Linus, het duo van gitarist Ruben Machtelinckx en rietblazer Thomas Jillings, brengt de luisteraar in een ‘bubbel’. De intense melodieën van de tenorsaxofoon en akoestische baritongitaar voeren je mee door hun eenvoud, puurheid en verlangen naar meer. De muziek is dromerig, op het randje van het meditatieve. Tegelijk zit ze vol subtiliteit, vindingrijke stembuigingen, breed ademende harmonieën en prachtige verhaallijnen. Gitarist Frederik Leroux is een artistieke compagnon die regelmatig samen met Linus op het podium te vinden is. Met een groot respect voor de traditie tracht Leroux voortdurend nieuwe wegen te bewandelen.