Steven Delannoye invites

Saxofonist Steven Delannoye mag deze avond naar zijn smaak vormgeven, met als enige voorwaarde dat er een mix van Vlaamse en Waalse topmusici present moeten tekenen! Delannoye kiest resoluut voor een avond met kleine bezettingen en intimistische muziek. Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, is de jonge saxofonist al lang geen onbekende meer. In 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee, maar ook als sideman bij 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Nu krijgt hij de eerste carte blanche in een project dat de grenzen tussen de Vlaamse en Waalse jazzscenes moet weggommen.

Steven Delannoye tenorsaxofoon
Nicola Andrioli piano

Sam Gerstmans contrabas
Jean-Paul Estiévenart / Bert Joris (vervanger op 3, 10 en 18 mei 2018) trompet

 

DELANNOYE-ANDRIOLI

Delannoye-Andrioli (c) Thomas Geuens_web

Steven kiest voor de Brusselse pianist Nicola Andrioli als kompaan in het duo Delannoye-Andrioli. Andrioli is vaste pianist van Philip Catherine en staat in Wallonië volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio. Voor de stukken op hun volgende cd laten Delannoye en Andrioli zich inspireren door de modulaties van fin-de-siècle componist Max Reger.  Net voor de aanvang van hun tournee, op record store day, brengt het duo deze muziek in beperkte oplage in vinyl uit op EP.
“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen. Delannoyes saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen. Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren.” Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****

 

Jean-Paul Estiévenart – Sam Gerstmans

LowRes_JP & Sam_4_┬® Mael G. LagadecVoor de tweede set van de avond koos Steven voor het gloednieuwe Waalse duo van bassist Sam Gerstmans en trompettist Jean-Paul Estiévenart. Estiévenart behoort tot dé smaakmakers van de hedendaagse Waalse jazzscene en speelt in tal van boeiende bezettingen (waaronder Urbex, samen met Delannoye). Sam Gerstmans is vooral bekend als bassist van Mélanie De Biasio. De muzikanten bereiden interventies in elkaars set voor en onze ellebogen vertellen ons dat de avond wel eens swingend in kwartet zou kunnen eindigen.

Deze  tournee maakt deel uit van een project van JazzLab Series en Les lundis d’Hortense dat de brug slaat tussen de Vlaamse en Waalse jazzscene. Beurtelings krijgen een Vlaamse en Waalse muzikant carte blanche om een Belgische avond samen te stellen waarin beide scenes vertegenwoordigd zijn. Steven Delannoye krijgt de eer om de piloot-editie in te vullen.

 

No Shows found

 


www.stevendelannoye.com

in samenwerking met Les Lundis d’Hortense

Jazz Tour