3Men in a BoaT

Three Men in a Boat 2 (c) Thomas Geuens - webIn maart krijg je de kans om met drie straffe muzikanten in een bootje op een jazzvijver te dobberen. Met hun originele instrumentarium en dankzij de diverse achtergronden van de drie muzikanten, zoekt 3Men in a BoaT het kruispunt op tussen Afrikaanse grooves, kamermuziek, musette en lyrische jazz. Het is een genoegen om Roseeuw, Thuriot en Beuvens dit topensemble te zien vormen voor onze maarttournee, meteen ook de release tour van hun debuutalbum (op het W.E.R.F.-label).


Kristof Roseeuw contrabas
Philippe Thuriot accordeon
Lionel Beuvens  drums

Reeds vele jaren kruisen de muzikale wegen van accordeonist Philippe Thuriot en bassist Kristof Roseeuw elkaar. Ze tourden samen met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin of met René Lussier, de befaamde gitarist van o.a. Fred Friths gitaar 4tet. Ze flaneerden muzikaal doorheen Senegal en stonden in 2004 samen op het podium ter gelegenheid van de culturele opening van de Olympische spelen in Athene.

Eveneens speelden ze diverse jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op vraag van KLARA samenstelde. Waar rook is, is vuur en stilaan groeide de goesting naar een vast ensemble om meer ruimte te geven aan die andere bijzondere kwaliteit van Thuriot, het componeren van muziek. Roseeuw betrok er drummer Lionel Beuvens bij, nadat die een poosje geleden voor een concert van Too Noisy Fish inviel en de saus héérlijk bleek te binden. Na een eerste publieke verschijnen als trio tijdens één van de ‘luistervinkavonden’ die stand-up comedian Wouter Deprez regelmatig organiseert voor gelijkgestemde zielen met een artistiek ei, bleek het collectief enthousiasme een feit en werd 3Men in a BoaT onder het doopvont gehouden.

 “Het leek wel alsof invloeden uit diverse windhoeken leken samen te komen, met een Mediterrane wind die samenging met Afrikaanse uitbundigheid (vooral dan door Beuvens’ soms gedreven ritmes), met momenten van broeierige opgewektheid én minder tastbare ingetogenheid, filmische gaafheid én geïmproviseerde hoekigheid.” (Guy Peters, Enola)

 

No Shows found

3Men in a BoaT from STUDIO SANDY on Vimeo.

philippethuriot.com
www.lionelbeuvens.com