JazzLab 2.5

JazzLab doet een upgrade! Voor ons 25-jarig bestaan maken we van seizoen ‘18-‘19 een feesteditie, die we tegemoet gaan met een vereenvoudigde naam: JazzLab, een nieuwe url: jazzlab.be, een nieuw logo én een knaller van een openingsavond met gloednieuwe projecten van toonaangevende jazzartiesten.

Voor JazzLab 2.5 starten vier toonaangevende muzikanten een nieuwe band op, waarmee we doorheen het seizoen zullen touren. Op onze jubileeavond in Flagey op 26 september tekenen drie van hen present: Dré Pallemaerts, Lynn Cassiers en Hendrik Lasure. Het is meteen de première van Pallemaerts’ nieuwe internationale kwartet Seva. 

Voor ons 25-jarig bestaan maken we van seizoen ‘18-‘19 een feest! Onder de noemer JazzLab 2.5 geven we aan enkele toonaangevende jazzmuzikanten de kans om een nieuwe band op te richten waarmee we doorheen het seizoen zullen touren: Dré Pallemaerts, Lynn Cassiers, Bert Dockx en Hendrik Lasure. Op onze jubileeavond in Flagey op 26 september tekenen drie van de vier present.

Coproducenten: Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, 30CC, Rataplan, KAAP en Muziekcentrum Track

Dré Pallemaerts Seva (okt ’18)

Niemand minder dan Dré Pallemaerts geeft de aftrap met Seva, een nieuw viermanschap van muzikanten die hun strepen ruimschoots verdienden in de internationale muziekscene. Dré Pallemaerts hoort als begaafd drummer en componist al 30 jaar tot de crème van niet alleen de Belgische, maar ook de internationale jazzscene. Met zijn kenmerkende subtiele en lyrische flair was hij al het ritmische anker voor Toots Thielemans, John Scofield en Melanie De Biasio.

meer info en concertdata: www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/dre-pallemaerts/

Lynn Cassiers Yun (dec ’18)
* op onze jubileeavond in Flagey zal Lynn optreden met haar Imaginary Band

Het zal misschien verbazen, maar de platenkast van elektronica-artieste en vocaliste Lynn Cassiers is gevuld met jazz uit de jaren ’50 tot ’70. Lynn Cassiers dwaalt al jarenlang rond in het braakland tussen jazz, improvisatie en elektronica. Voor haar carte blanche met JazzLab, kiest ze voor het project Yun, dat zowel aan traditie als aan experiment raakt. Dat is ook de favoriete speelzone van de Brusselse Giovanni Di Domenico, ergens tussen pop, minimal en jazz. Als jazzzangeres en elektronica- artieste is Lynn Cassiers een buitenbeentje, op zoek naar rafelige randjes in muziek. Met een rits boeiende persoonlijkheden toetst ze tijdloze standards aan haar eigen gelaagde muzikale taal.

meer info en concertdata: www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/lynn-cassiers/

Foto Bert D tekstje onderaanBert Dockx Ottla (feb’19)

In februari is het de beurt aan Bert Dockx. De frontman van Flying Horseman en Dans Dans keert terug naar zijn jazzroots. De zanger-gitarist die nog nooit een slechte recensie kreeg, bouwde de voorbije 15 jaar aan een oeuvre dat zowel in een alternatieve rockomgeving als in jazzkringen bewonderd wordt. Voor zijn carte blanche voegt hij het hedendaags jazzproject Ottla toe aan zijn reeds imposante carrière. Met de bezetting van Ottla zet hij in op spontaniteit, intensiteit en spelplezier. Ze spelen zowel eigen werk als composities van grootmeesters als Monk, Ellington en Sun Ra.

meer info en concertdata: www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/bert-dockx/

Hendrik Lasure warm bad (apr ’19)

Pianist Hendrik Lasure trakteert je in de maand april op een gevarieerd muzikaal menu met ‘warm bad’. Lasure speelde zich als tiener al in de kijker en leverde met het debuut van SCHNTZL een volwassen statement af. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie. Improvisatie, pop en experiment gaan er hand in hand. Ook met ‘warm bad’ maakt Lasure de spreidstand tussen zijn meeslepende pianodeuntjes en abstracte klankvelden.

meer info en concertdata: www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/hendrik-lasure/

 

No Shows found