Sal La Rocca Quartet

Sal La Rocca Quartet

Sal La Rocca 4tet
(c) Thomas Geuens

Contrabassist Sal la Rocca betreedt met een vernieuwd kwartet het podium. Met Jeroen Van Herzeele, Pascal Mohy en Lieven Venken als sparringpartners bieden we in november een pittige cocktail van intelligente bebop en hedendaagse grooves. Ben je ‘jazz pur sang’ liefhebber, dan kom je hier vast en zeker aan je trekken. 

Sal  La Rocca contrabas
Pascal  Mohy piano
Lieven  Venken drums  
Jeroen Van  Herzeele saxofoon 

“Het is de beurt aan Sal La Rocca en zijn nieuwe quartet om het podium te betreden en een slimme mix van traditionele bop en avant-garde voor te stellen.” – artikel van Jazzques over Festival Citadelic Gent 2017 

Doorgewinterd muzikant Sal la Rocca staat gekend als een van de beste bassisten in België. Aanvankelijk voelde hij zich eerder thuis binnen de rockscene, maar begin jaren ’80 ontdekte hij het jazzgenre. De gitaar maakte plaats voor de bas en Sal maakte zich het jazzidioom eigen. De speelstijl paste hem als gegoten en onvermoeibaar tokkelde hij zich een weg naar de top. Als “een van de stille krachten achter de Belgische jazzscene” duikt hij op naast Toots Thielemans, Philip Catherine, Lee Konitz en Dani Klein (Vaya Con Dios). Van een prachtige tribute aan Billie Holiday met Dani Klein tot een tournee met het mystieke Sun Ra Arkestra, in elk nieuw avontuur laat hij zijn sporen na. 

In deze nieuwe formatie laat Sal zich omringen door pianist Pascal Mohy, Saxofonist Jeroen van Herzeele en Lieven Venken aan de drums. We zagen ze al allemaal passeren in een JazzLab tournee, maar frissen voor de gelegenheid nog eens het geheugen op. Lieven Venken vertoefde de laatste jaren in Amerika en is zowel daar als in de Europese scene een veelgevraagd drummer. Hij stond aan de zijde van Mark Turner, Hein Van De Geyn en Jesse Van Ruller. Pascal Mohy werd in 2007 bekroond met de jazzprijs Django D’Or voor Jong Talent. Sindsdien heeft hij geen moment stilgezeten. Met zijn trio (JazzLab tournee 2010) en als pianist van Melanie de Biasio maakt hij zijn naam als beloftevolle pianist helemaal waard. Als vierde lid is er natuurlijk Jeroen Van Herzeele. Hij maakte deel uit van de jonge groep jazzmusici die aan het begin van de jaren negentig de Belgische jazz een nieuw élan gaven, samen met o.a. Pilip Catherine, Ben Sluijs en Kris Defoort. In 2009 toerde Herzeele met JazzLab met zijn eigen onvolprezen kwartet. 

No Shows found

www.sallarocca.com