2019 > 2020

In december vertrokken we op tournee met ‘Le Ravage d’Ali Baba’. Een ongewone voorstelling over vluchtelingen, dat was iets dat we nog nooit gedaan hadden (misschien was het wel uniek voor de Belgische jazz en aanverwanten?), maar het was wel een bijzonder parcours. De reacties na de eerste 7 concerten waren geïntrigeerd, enthousiast en vaak goed voor discussie achteraf. Engagement en een artistiek statement vloeiden samen op een soms ongewone manier, maar het zette aan tot nadenken.

In 2020 gaan we verder met deze tournee: er volgen nog vier concerten in januari en eentje in februari. Tijdens de concerten is ook nog altijd het boek verkrijgbaar dat bij deze voorstelling hoort. Het bevat teksten van negen geëngageerde auteurs, die allemaal op een al even persoonlijke manier de impressies verwerken die ze meekregen in de kampen. Naast de teksten bevat het boek ook foto’s van Light Of The Children. Dichter bij het perspectief van de kampkinderen geraak je niet. Alle info, persartikels en de resterende data vind je HIER.

Voor 2020 hebben we een en ander in de steigers staan:

* Op donderdag 9 en 16 januari organiseren we in onze ‘eigen’ stad de JazzClass ‘Meeting Miles’. Daarbij kom je alles te weten over een van de grootste jazzgenieën van de 20ste eeuw. Locatie: Trefpunt, 20u.  Inschrijven? Stort dan 20 euro per deelnemer op rek.nr. BE56 0013 4353 6488 (met vermelding van Meeting Miles) én stuur een mailtje met je naam/de namen naar guy.peters[at]jazzlab.be, en wij bevestigen je inschrijving.

* Vanaf 23 januari start de volgende tournee met Natashia Kelly Group en Pentadox. Kelly zoekt haar Ierse roots op met songs die de zone tussen poëzie, trance en improvisatie opzoeken. Samen met gitarist Jan Ghesquière en bassist Brice Soniano staat ze garant voor bedwelmende muziek die steevast onder de huid kruipt. De jonge kleppers van Pentadox – pianist Bram De Looze, saxofonist Sylvain Debaisieux en drummer Samuel Ber – zoeken voortdurend de grenzen van de mogelijkheden op. Improvisatie en compositie worden steeds anders op elkaar gelegd. Voor een aantal concerten zet de band uit tot een sextet, ‘Fragments Of Expansion’. Met bassist Nick Dunston, cellist Lester St-Louis en trombonist/elektronicaman Weston Olencki wordt de sound nog weelderiger en gewaagder. Info en data HIER.

Maar eerst even naar de feestdis.
Het JazzLab-team wenst je alleszins een mooi 2020!